Op Ibiza kan het, vooral in het hoogseizoen, erg druk zijn. Vooral in juli en augustus hoor je nou eenmaal veel Nederlanders en zijn de stranden hartstikke vol. Heb je hier nou geen zin in? Er zijn gelukkig nog genoeg stranden waarbij dit niet is, dus hierbij de nog wat onbekende stranden van Ibiza!

Cala Xaracca

Cala Xaracca ligt in het noorden, vlak bij Portinatx. Dit strand is redelijk goed bereikbaar maar hiervoor moet je wel eerst een steile weg afleggen. Op het strand vindt je daarnaast nog een leuke restaurantje. Ga zeker naar Cala Xaracca als je van duiken houdt want het water is prachtig blauw en helder. Op het strand kan je, je eigen plekje vinden want een deel is voor nudisten. Ook is er aan de zijkant een een klein modderbad. Erg leuk!

S’Illot des Renclí

Dit strand ligt wederom in het noorden en is nog redelijk onbekend. Hier vindt je ook geen voorzieningen zoals strandbedjes. De zee hier is ook weer erg helder en blauw. Op dit strand vindt je veel vissers aangezien ze hier hun boten opslaan in de welbekende boothuisjes.

Utopia

Ja, ja er is ook een strand op Ibiza met de naam Utopia. Dit strand ligt in de buurt van San Miguel. Je komt hier niet met de auto maar je moet met een klif pad afdalen. Deze baai is erg klein maar je vindt er wel een Chiringuito. Ook zijn er een aantal strandbedjes maar deze zijn niet veel dus kom op tijd als je hier graag gebruik van wilt maken.

Cala Recuita

Niet alle rustige strandjes liggen in het noorden, deze ligt namelijk in het zuiden van het eiland. Op dit strand kom je niet met de auto maar kun je het best vanaf Es Cavallet lopen. Dit is ongeveer 30 minuten. Ook op dit strand is niet veel te vinden. Maar als je er een kleine wandeling voor over hebt is dit strand zeker de moeite waard!

Dus ben je deze zomer op Ibiza en wil je even vluchten uit de drukte? Bezoek dan zeker deze mooie baaien!

 

Share: