Ibiza is een veelzijdig eiland, er gaan ook hele verschillende mensen naar toe: van party-animals tot de jetset en van gezinnen tot mensen die de rust komen op zoeken. Tijdens onze bezoekjes aan Ibiza bestaat onze vakantie vaak uit een mix van de volgende 4 onderdelen:

1. Clubs: In de eerste jaren dat wij naar Ibiza gingen, stonden de clubs altijd op nummer 1. Dat is tegenwoordig wel anders. Stonden we vroeger vaak tot in de vroege uurtjes te dansen in de Space of bij de DC-10, nu kiezen we eerder voor een feestje bij de KM5: een stuk kleinschaliger en hier kom je wat ouder publiek tegen.

atzaro2. Relaxing: Op Ibiza is er een groot aanbod in retreats, yoga, sport en wellness. Op Google kun je genoeg yoga en andere “balance” reizen vinden, of lees ook eens deze blog. Zelf proberen wij elk jaar in ieder geval (met de vrouwen) een ochtendje yoga doen: de Atzaro leent zicht hier bij uitstek voor. Fantastische locatie! Wil je er echt een zen-momentje van maken? Boek hier dan meteen een massage of loop even de sauna in. Geniet!

 

cala saladeta3. Strand: Na vele keren Ibiza hebben we nog steeds niet alle baaitjes met stranden gezien. Er blijft elk jaar weer wat te ontdekken. Ibiza heeft een breed aanbod in stranden. Wil je graag tussen veel mensen liggen en je ogen uit kijken? Ga dan een dagje naar Salinas en verbaas je over alle kleurrijke en uitgedoste proppers die hier langs lopen. Cala Saladeta is een veel kleiner strand zonder voorzieningen maar heeft – wat ons betreft- echt het Ibiza Gevoel. Er heerst een relaxt sfeertje en als je geluk hebt worden er op een handdoekje mojioto’s @ the beach gemaakt. Bekijk deze pagina voor andere stranden.

cotton-beach-club4. Wine & Dine: Dit onderdeel is zeker (voor ons) belangrijk en aanwezig in onze Ibiza vakanties. Uit eten doe je uitgebreid en trendy bij KM5 en Atzaro. Sushi eet je bij Nagai. Sfeervol dineren in Dalt Villa? Maak dan een reservering bij La Oliva. Zin in een avondje tapas? Dat kan bij tapasbar La Bodega in Ibiza stad of in San José bij Destino. Lunchen met een fantastisch uitzicht doe je bij Amante en La Escollera. Een keer in het groen lunchen? La Paloma café is ieders favoriet! Reserveer een plek in de tuin, erg sfeervol. Voor een borrel op een echt white-ibiza locatie ga je naar de Cotton Beach Club.

 

Heb jij nog favorieten? En waar bestaat jouw Ibiza vakantie uit?

Share: