Verblijf op Ibiza

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen waar ze het beste kunnen verblijven op Ibiza. Helaas heb ik op deze vraag nooit één duidelijk antwoord. Je verblijf dat bij jou en je gezelschap past op Ibiza hangt van vele factoren af. Het hangt af van de periode dat je wil reizen, het geld dat je er aan wil uitgeven en waar je naar op zoek bent. Zoek je luxe en comfort? Dan is een hotel waarschijnlijk een goede keus voor jou. Of ben je op zoek naar privacy en een eigen kookgelegenheid? Ga dan voor een appartement of villa.

Zelf boeken wij bijna elk jaar  een andere accommodatie op Ibiza. Als we met een club vrienden naar Ibiza vliegen boeken we vaak een villa. Een villa is zeker mijn eerste keus! Lekker veel privacy en geen andere mensen om mee rekening te houden. Je kunt lekker je eigen ding doen, zoals uitgebreid koken en je bed uitkomen wanneer je wil 😉

Ga je met je vriend of vriendin naar Ibiza? Dan is een hotel op Ibiza vaak een goede keuze, het aanbod hierin verschilt enorm. De prijs wordt vooral bepaald door de locatie van je hotel, de kwaliteit en de periode wanneer je op Ibiza bent. Kies je voor een hotel in een bekende plaats? Dan betaal je vaak wat meer maar zit je wel dicht bij vele faciliteiten. Een bed and breakfast is vaak ook een goed idee omdat je dan op vele mooie afgelegen plekjes terecht komt. 

Kies je graag voor gemak? Dan is een pakket reis naar Ibiza wellicht wat voor jou. Bekende aanbieders zoals Corendon, Eliza was here, TUI en Prijsvrij bieden volledige reizen (dus ticket en verblijf) aan op Ibiza. Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Vakantie Ibiza

Zelf haal ik altijd veel voorpret om van te voren alles uit te zoeken voor mijn tripje naar Ibiza. Dit kost echter wel veel tijd en soms zie je door de bomen het bos niet meer.  Ik ken daarom genoeg mensen die liever kiezen voor een pakket reis naar Ibiza en zowel vliegticket als accommodatie tegelijk boeken. Ook zeker niks mee! Dit scheelt veel online zoek tijd van te voren. Tip: check wel altijd even via Google en via bekende sites zoals Booking.com, TripAdvisor en Trivago maar recensies.

Ook op bekende sites als Booking.com staan zo veel hotels dat je hier uren kunt zoeken. Toch op zoek naar een hotel? Hier hebben we de hotels op Booking.com per regio bij elkaar gezet.

Let op: we hebben er ook al eens een blog aan besteed: er zijn helaas ook veel nep websites waar villa’s op staan die te huur zijn. Deze nep sites zijn oplichters! Ze vragen je geld over te maken en vervolgens blijkt die villa niet te bestaan. Check dus altijd goed of je een betrouwbare website bekijkt. Zie je een huis voor heel weinig geld online staan? Wees dan kritisch en alert, dit kan een teken zijn dat het niet klopt. Twijfel je over de website? Check het dan bij ons of in je eigen netwerk.