Verblijf op Ibiza

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen waar ze het beste kunnen verblijven op Ibiza. Helaas heb ik op deze vraag nooit één duidelijk antwoord. Je verblijf dat bij jou en je gezelschap past op Ibiza hangt van vele factoren af. Het hangt af van de periode dat je wil reizen, het geld dat je er aan wil uitgeven en waar je naar op zoek bent. Zoek je luxe en comfort? Dan is een hotel op Ibiza waarschijnlijk een goede keus voor jou. Of ben je op zoek naar privacy en een eigen kookgelegenheid? Ga dan voor een appartement of een luxe villa. 

Zelf boeken wij bijna elk jaar  een andere accommodatie op Ibiza. Als we met een club vrienden naar Ibiza vliegen boeken we vaak een villa. Een villa is zeker mijn eerste keus! Deze accommodatie heeft voor mij persoonlijk hét Ibiza Gevoel. Lekker veel privacy en geen andere mensen om mee rekening te houden. Je kunt lekker je eigen ding doen, zoals uitgebreid koken en je bed uitkomen wanneer je wil. Op deze pagina vind je links naar diverse verhuur websites.

Ga je met een vriend(in)?

Ga je met je vriend of vriendin naar Ibiza? Dan is een villa vaak veel te groot en veel te duur. Een hotel op Ibiza is dan vaak een goede keuze. Het aanbod hierin verschilt enorm. De prijs wordt vooral bepaald door de locatie van je hotel, het aantal sterren én de periode wanneer je op Ibiza bent. Kies je voor een hotel in een bekende plaats? Dan betaal je vaak wat meer maar zit je wel dicht bij vele faciliteiten. Hotels in San Antonio zijn bijvoorbeeld vaak een stuk goedkoper dan in Ibiza stad. Wil je graag een eigen keukentje? Kies dan voor een appartement op Ibiza. 

Een bed and breakfast is vaak ook een goed idee omdat je dan op vele mooie afgelegen plekjes terecht komt. 

Hotelaanbieders op Ibiza

Pakketreizen naar Ibiza

Kies je graag voor gemak? Dan is een pakket reis naar Ibiza wellicht wat voor jou. Bekende aanbieders zoals Corendon, Eliza was here, TUI en Prijsvrij bieden volledige pakketreizen aan op Ibiza. Hierbij boek je zowel je vliegticket als je verblijf in 1 keer. Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Vakantie Ibiza

Voorpret voor je vakantie

Zelf haal ik altijd veel voorpret om van te voren alles uit te zoeken voor mijn tripje naar Ibiza. Dit kost echter wel veel tijd en soms zie je door de bomen het bos niet meer.  Ik ken daarom genoeg mensen die liever kiezen voor een pakketreis naar Ibiza en zowel vliegticket als accommodatie tegelijk boeken. Ook zeker niks mee! Dit scheelt veel online zoek tijd van te voren.

Tip: Check wel altijd even via Google en via bekende sites zoals Booking.com, TripAdvisor en Trivago naar recensies.

Kijk uit voor nep websites

We hebben er ook al eens een blog aan besteed: er zijn helaas ook veel nep websites waar villa’s op staan die te huur zijn. Deze nep sites zijn oplichters!

Ze vragen je geld over te maken en vervolgens blijkt die villa niet te bestaan. Check dus altijd goed of je een betrouwbare website bekijkt. Zie je een huis voor heel weinig geld online staan? Wees dan kritisch en alert, dit kan een teken zijn dat het niet klopt. Twijfel je over de website? Check het dan bij ons of in je eigen netwerk.