Ibiza, het eiland van zon, zee en feesten, heeft meer te bieden dan alleen elektronische muziek en nachtclubs. Het staat ook bekend om zijn diepgewortelde hippie geschiedenis, die nog steeds voelbaar is in verschillende delen van het eiland. Laten we eens duiken in de geschiedenis van het hippie gevoel op Ibiza en ontdekken waar je vandaag de dag nog steeds die betoverende sfeer kunt proeven.

De geschiedenis van het hippie gevoel op Ibiza:

De jaren ’60 en ’70 waren een tijd van maatschappelijke veranderingen en culturele revoluties over de hele wereld. Dit was ook de tijd waarin Ibiza een magneet werd voor kunstenaars, vrije geesten en idealisten die op zoek waren naar vrijheid en zelfexpressie. Ze werden aangetrokken door de natuurlijke schoonheid van het eiland en de ontspannen levensstijl.

De hippiecultuur op Ibiza was een mengeling van creativiteit, spiritualiteit en vrije liefde. De geest van saamhorigheid, het omarmen van diversiteit en het zoeken naar alternatieve manieren van leven bloeide op het eiland. Veel van deze vrije geesten vestigden zich in afgelegen gebieden, weg van de drukte van de moderne wereld. 

Hippie hotspots op hedendaags Ibiza:

  1. Las Dalias Hippiemarkt: Een beroemde markt in San Carlos, waar je een kleurrijke mix vindt van handgemaakte kleding, sieraden, kunst en ambachten. Hier komt de spirit van de hippiecultuur tot leven met levendige kleuren en unieke stukken.
  2. Es Canar Hippiemarkt: Deze markt, gehouden in de buurt van Santa Eulalia, is een andere hotspot waar je vintage kleding, exotische accessoires en ambachtelijke producten kunt vinden. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van retro-mode en authentieke souvenirs.

  3. Benirràs Beach: Deze prachtige strandlocatie staat bekend om zijn legendarische zondagse zonsondergangvieringen. Hier komen mensen samen om te drummen en te dansen terwijl de zon langzaam ondergaat. Dit is een moderne voortzetting van de hippiebijeenkomsten van vroeger.

  4. Cala Xarraca: Een afgelegen en rustige baai die de perfecte omgeving biedt voor diegenen die op zoek zijn naar rust en spiritualiteit. Het kristalheldere water en de rotsachtige kustlijn creëren een sfeer van sereniteit. Je vindt deze plek iets voorbij het ook al sfeervolle en idyllische Portinatx. 

  5. Café Montesol: Dit iconische café in Ibiza-stad was een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en vrije geesten in het verleden. De vintage inrichting en kosmopolitische sfeer ademen nog steeds de geest van de jaren ’60.

  6. Sant Joan de Labritja: Dit gebied staat bekend om zijn landelijke charme en heeft nog steeds een ontspannen en vrije sfeer. Je vindt hier rustieke boetiekhotels, toffe restaurants zoals The Giri Cafe en yoga-retreats die perfect passen bij de hippie-esthetiek.

Terwijl Ibiza is geëvolueerd en zich heeft aangepast aan de moderne wereld, blijft de hippiegeest die ooit het eiland doordrong, voortleven op deze bijzondere plekken. Of je nu een liefhebber bent van kunst, muziek, spiritualiteit of gewoon een vleugje nostalgie wilt ervaren, het hippie gevoel op Ibiza blijft een bron van inspiratie en verwondering.

Share: