Ibiza staat natuurlijk bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden. De allereerste keer dat wij op Ibiza kwamen draaide het ook vooral om alle toffe feestjes en clubs. Ondertussen is dit wel veranderd. Sinds 2013 zijn wij ouders geworden en sinds dat moment vliegen we zeker elk jaar met onze – ondertussen – twee kinderen naar Ibiza. Wist je dat Ibiza ook een geweldige bestemming is voor gezinnen met kleine kinderen? Ik deel graag mijn 5 favoriete kindvriendelijke stranden op Ibiza.

1. Cala Bassa

Cala Bassa, gelegen aan de westkust van Ibiza, is een paradijs voor gezinnen. Dit prachtige strand staat bekend om zijn kristalheldere water en zachte, gouden zand. Wat Cala Bassa zo kindvriendelijk maakt, is het kalme water dat langzaamaan dieper wordt.  Het is hier echt ideaal voor kleine kinderen om veilig in te spelen. Bovendien vind je hier Cala Bassa Beach Club, een vaste prik voor ons voor een lunch aan het strand. Vanaf het terras kun je zo het strand in de gaten houden en makkelijk heen en weer lopen. Je kunt bij dit stand ook een jet-ski huren.

2. Port des Torrent

Port des Torrent, gelegen aan de westkust van Ibiza, is een charmante baai met rustig water en een ontspannen sfeer. Dit kindvriendelijke strand is omgeven door kliffen, waardoor het water kalm en beschut is, perfect voor jonge kinderen om veilig te zwemmen. Bovendien zijn er verschillende strandbars en restaurants. Voorheen zat Alma beach hier, dit was jaren onze favoriet. Sinds 2023 zit hier nu Tigre Morado. Helaas was dit restaurant net gesloten toen we hier waren in oktober, dus uit eigen ervaring weet ik nog niet hoe de service hier is. De locatie is in ieder geval top! Naast dit restaurant zit er ook een eenvoudiger (en tevens een stuk goedkoper) restaurant.  Hier hebben wij echt heerlijk gegeten met onze kinderen, biertje, pasta bolognaise, lekker informeel en los. Prima met drukke kinderen! Je vindt hier trouwens een duikschool en je kunt er sups huren.

3. Cala Llenya

Cala Llenya, gelegen aan de oostkust van Ibiza, is een prachtig strand met fijn wit zand en ondiep, kristalhelder water. Dit afgelegen strand is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Het kalme en ondiepe water maken het ideaal voor kleine kinderen om te zwemmen en te spelen. Wij hebben hier wel eens waterfietsen gehuurd die je voor een uurtje kon huren. Er zit een strandbar (Cala Llenya bar) op dit restaurant waar je een simpele sandwich, frietje of wat drinken kunt ophalen.  Hier ga je niet fancy lunchen. De laatste keer dat wij hier waren kon je bij deze strandbar alleen contant betalen (het zou kunnen dat dit tegenwoordig anders is.) Zelf wat eten en drinken meenemen is wel aan te raden hier.

4. Ses Salinas

Ses Salinas, gelegen in het zuiden van Ibiza, is een populaire bestemming voor gezinnen vanwege zijn prachtige natuurlijke omgeving. Dit uitgestrekte strand heeft ondiepe wateren en zacht zand. De zee kan hier soms wel wat wilder zijn en soms heb je hier wel last van zeewier of kwallen, dus check dit zeker goed. Het is een heel uitgestrekt strand, dus altijd genoeg plek! Nadeel daarvan is dat het minder overzichtelijk is met kleine kinderen dan een beschut baaitje. Je vindt aan dit strand verschillende strandbars en restaurants. De Jockey Club is een iconische strandtent en een fijne plek om met gezin hier te lunchen. Iets verderop zit een andere favoriet van mij, Sa Trinxa. Ook een chille vibe, maar hier liggen meer volwassenen dan gezinnen. Hier staat vaak een dj muziek te draaien, dus vooral een ander als je juist zonder kinderen hier op dit strand bent.

5. Cala Vadella

Cala Vadella, gelegen aan de westkust van Ibiza, is een schilderachtige baai met kristalhelder water en een ontspannen sfeer. Ook dit kindvriendelijke strand heeft ondiepe wateren en zacht zand. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en beachbars te vinden aan dit baaitje, zoals een tapasrestaurant en cocktailbar.  Je vindt hier ook diverse winkeltjes voor wat kleine boodschappen of accessoires voor op het stand.

Share: