Hippiemarkt Punta Arabi

Deze hippiemarkt vind je in Es Canar en vindt elke woensdag plaats van 10.00 tot 19.00 uur (hoogseizoen). Dit is de oudste en bekendste markt van Ibiza. Deze hippiemarkt is een stuk groter dan Las Dalias met zo’n 400 tot wel 500 kraampjes die je hier kunt vinden. Het schijnt dat er hier in het normale hoogseizoen gemiddeld 13.000 bezoekers per week naar deze markt komen.

Sfeer Punta Arabi

Het is een super grote markt met divers aanbod. Je vindt hier zowel hele gave Ibiza laarzen en tassen, maar daarnaast ook producten waar achterop “made in China” staat. Hierdoor voelt de markt bij sommige kraampjes niet echt authentiek aan. Door het groen en de gezellige aankleding is dit wel een leuke markt om een keer te bezoeken. Er zit altijd wel een leuk souveniertje bij die je kunt gebruiken 😉

Je  kunt hier ook regelmatig genieten van livemuziek. Daarnaast ook diverse opties om een hapje te eten of wat te drinken. Deze hippiemarkt heeft zelfs diverse food areas; zo vind je hier een bar, diverse restaurants (waaronder een grill restaurant), snackbar en een cakeshop. De keuze is reuze dus!

Kids area Punta Arabi

Ook kinderen vermaken zich hier: er is hier een speciale kids area. Dit is een creatieve en kleurrijke plek waar kinderen zich o.a. kunnen laten schminken. Helaas heb ik er zelf nog geen ervaring mee met mijn kinderen. De keren dat ik de hippiemarkt bezocht waren allemaal (nog) zonder jonge kids. Mijn eigen kinderen zijn niet zo fan van hele drukke plekken, dus ik denk dat ik ze nu nog geen plezier ermee doe om ze mee te nemen 😉 Daarnaast is dit wel echt een hele grote markt, dus je moet je kids wel goed in de gaten houden. 

Openingstijden

Deze markt is in het hoogseizoen elke woensdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. In april, mei en oktober is de markt tot 18.00 uur geopend. 

Overnachten in de buurt van Punta Arabi

Ik krijg vaak vragen waar je het beste kunt overnachten voor de leukste hotspots. Als je dicht bij de hippiemarkt wil verblijven, zoek dan een accommodatie in het Oosten van het eiland. Maar Ibiza is maar een klein eiland: binnen een uur ben je van de ene kant naar de andere kant van het eiland. En aangezien je – waarschijnlijk – tijdens je verblijf maar 1 keer naar de hippiemarkt gaat, maakt de locatie niet zo veel uit. Ik heb hier al mijn tips gedeeld over de verschillende soorten accommodaties.

Meer informatie

Deze hippiemarkt vind je in het Noordoosten van Ibiza. Je kunt hier makkelijk naar toe rijden, maar in het hoogseizoen rijden er ook bussen en taxi’s richting de hippiemarkt. 

Bekijk voor meer informatie en speciale evenementen de website van Punta Arabi.

Tip: op hun website kun je tevens alvast een plattegrond bekijken. Of sla hem alvast op je telefoon op, zodat je de weg niet kunt kwijt raken. Je vindt de plattegrond hier. 

Persoonlijke tip

Ga je voor de eerste keer naar Ibiza en ga je een week of langer? Plan dan op de woensdag (ochtend) een bezoekje aan hippiemarkt Punta Arabi. Op zaterdag zou ik zeker een kijkje nemen bij hippiemarkt Las Dalias.