Ibiza informatie

Ibiza (in het Catalaans: Eivissa) is een Spaans eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 545 km². Ibiza maakt deel uit van de Balearen. De Balearen is een eilandengroep en bestaat uit vier hoofdeilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en twee kleinere eilanden: Dragonera en Cabrera, en verder nog honderden kleine eilanden. Het water tussen Ibiza en het vasteland van Spanje wordt door de bewoners van de eilanden het ‘Kanaal van Ibiza’ genoemd.

Ibiza wordt ook vaak Isla Blanca – het Witte Eiland genoemd. Ibiza heeft deze naam gekregen vanwege de authentieke, karakteristieke en eeuwenoude witgekalkte boerderijtjes -fincas genoemd. Tevens vind je er tegenwoordig ook heel veel mooie witte villa’s.

Ibiza is 41 km lang en 20 km breed, ongeveer 3 x de afmetingen van Texel; alle plekken op Ibiza zijn dan ook snel te bereiken.

Ibiza is uiteraard beroemd door haar nachtleven met de beste feesten, clubs en dj’s. Naast dit bruisende nachtleven vind je er ook fantastische stranden met helder turkooise water, afgelegen en beschutte baaien en verder hoge rotswanden.