Elke keer dat wij op Ibiza komen is een bezoekje aan Dalt Villa een vaste prik. Voorheen was La Oliva onze favoriete plek, maar de laatste paar keer hebben we drie andere geweldige restaurants ontdekt in dezelfde straat. Ik vertel je er alles over. Ik denk dat La Torreta en El Olivo Mio ondertussen behoren tot onze nieuwe favorieten in Dalt Villa.

1. La Dispensa

La Dispensa Ibiza is veel meer dan alleen een restaurant. Het is een creatieve werkplaats waar gastronomie, design, ideeën en kunst samenkomen om een nieuw restaurantconcept op Ibiza te creëren. Je vindt hier een fusion keuken met op het menu een mix van de mediterrane en Italiaanse keuken, en Japanse tapasstyle gerechten. Dus echt van alles wat!  Het restaurant bevindt zich het hart van Dalt Villa.

Mijn persoonlijke ervaring bij La Dispensa

Ik heb hier samen met een vriendin op het terras gegeten. Het restaurant was binnen helemaal vol, maar we konden gelukkig buiten zitten aan een bistro setje. Wij aten hier pimiento de padron en toen een lekkere pasta met lekkere rode wijn. De pasta kostte maar 20 euro, een glaasje wijn was hier maar 6 euro. Prima prijzen hier dus! Aanrader dus als je in dit leuke straatje wil eten voor goede prijzen.

Meer informatie op hun website: La Dispensa Ibiza.

2. El Olivo Mio

Gelegen in dezelfde straat in Dalt Villa kun je niet om dit aansprekende en kleurrijke restaurant heen. Echt een tof en levendig plekje met alle lampjes, bloemetjes en schattige balkons erboven. El Olivo Mio is een romantische plek in het hart van Ibiza. Hier geniet je van een heerlijk diner een Boho-chique sfeer. Op het terras staan allerlei leuke houten kleurrijke stoelen en overal zie je bloemetjes. Bij El Olivo Mio kun je genieten van een unieke ervaring met mediterrane gerechten bereid met topkwaliteitsproducten. 

 

Mijn persoonlijke ervaring bij El Olivo Mio

Dit restaurant heeft echt een toffe en vrolijke uitstraling! Ook gewoon heel gezellig om hier op het terras zitten en lekker te kijken naar alle mensen die langs lopen. Wij aten hier wat kleine hapjes zoals een gazpacho en heerlijke bruschetta. Goede kwaliteit en erg lekker! Mijn tip: Loop ook zeker even naar binnen om daar te zien hoe sfeervol alles erbinnen uitziet. Dit plekje is wel een aanrader als je hier tussen de drukke gezelligheid wil zitten midden in het centrum. Ook eind oktober was het hier nog steeds heel levendig. Wij hebben hier met goede vrienden gegeten.

Meer informatie op hun website: El Olivo Mio.

3. La Torreta

Dit restaurant heeft echt onze verwachting overtroffen!

De omschrijving van hun website: “Ben je klaar om te genieten van een originele gastronomische ervaring op een magische plek? Ontdek dan de gerechten van La Torreta: een unieke fusie van mediterrane producten. Sinds 1982 biedt La Torreta Ibiza heerlijke gerechten op basis van creatieve, op de Middellandse Zee geïnspireerde gerechten, waar je kunt genieten van een ideale gastronomische ervaring met lokale producten.”

Dit restaurant ligt schuin tegenover El Olivo mio en La Oliva. Je zit hier dus op het terras ook midden in de levendigheid.  Dit restaurant is wat mij betreft echt een grote aanrader als je exclusiever wil eten, met meer unieke en goede gerechten. Dit restaurant is van dit rijtje wel een stuk hoger qua prijs.  

Mijn persoonlijke ervaring bij La Torreta

Hier hebben we in 2023 met een groep van in totaal 8 vrienden gegeten. Wat een ervaring! We zaten binnen aan een lange tafel (reserveren is zeker een must als je met meer bent). De bloody mary (cocktail) was superlekker, net als de steak tartaar die ik had besteld. Wij hebben hier echt uitgebreid gedineerd. Ik denk dat we rond de 100 euro per persoon betaalden. Hiervoor dronken we wel eerst een cocktail en hadden we echt een 3-gangen menu met lekkere wijn erbij. Wij wilden eigenlijk op de speciale ronde tafel zitten, maar deze was al bezet. Ondanks dat hadden we een hele gave plek met toffe paarse verlichting. Hieronder lees je meer over de tafel die we eigenlijk wilden reserveren. Check vooral even hun website of Instagram voor meer sfeerbeelden.

De tafel van de Torreta

Een unieke ruimte in het hart van de historische 12e-eeuwse toren. Dit is een speciale en privétafel die perfect is voor evenementen, feesten of ontmoetingen met vrienden en familie. Er is plaats voor 9 tot 12 personen. Reserveer van tevoren voor een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie op hun website: La Torreta Ibiza.

Share: