Het Ibiza Gevoel: wat is dat nou eigenlijk en wat voor gevoel verbinden de meeste mensen aan Ibiza? Voor vele jongeren betekent Ibiza vooral non stop feesten, terwijl voor stelletjes en gezinnen vaak vooral zonnen, uitgebreid tafelen en cocktailbars op de agenda staan. Wij geven jullie een impressie wat het eiland Ibiza betekent voor ons én voor een paar Nederlandse inwoners op het eiland.

Wat betekent Ibiza voor ons? Al weer ruim tien jaar geleden gingen we voor het eerst naar Ibiza: we verbleven in een heerlijke villa met een groep samengestelde vrienden en kennissen. Vanaf moment één hing er een relaxte sfeer: op het eiland, bij de villa, eigenlijk overal waar we kwamen voelden we een extreem positieve vibe. Het gevoel van ‘alles mag en alles kan’, waarbij iedereen elkaar op een natuurlijke manier in zijn of haar waarde laat: Het Ibiza Gevoel.

Niemand heeft een mening over je klaar, iedereen is zo relaxt en ontspannen. Dagenlang in je korte shorts lopen met slippers of je juist mooi aankleden voor een hippe loungebar, alles is mogelijk. Geen regels, iedereen doet waar hij of zij zin in heeft. Ibiza voelt dan ook als een tweede thuis. Dat het klimaat altijd zo fijn aanvoelt én het maar twee uurtjes vliegen vanaf Nederland is, draagt er ook zeker aan bij waarom Ibiza onze favoriet is. 

Al gaan we “maar” twee keer per jaar naar dit kleine paradijs, ook de herinneringen en de voorpret zorgen in Nederland vaak al voor het ontspannen gevoel… het is elke keer weer aftellen totdat we gaan.

Nederlanders op Ibiza:

Joost Veerman, bekend van Ibiza love Ears

Wat betekent het eiland voor jou ?
Liefde, zon, bewustzijn, zee, lekker eten, gezelligheid, in de zomer veel feest, in de winter opa lifestyle, veel groen, bloemen het hele jaar door, mooie natuur, fijne mensen, vruchtbaar ondernemers klimaat, (te)veel Nederlanders, piraten eiland, goede wijnen (niet duur), mañana mañana, veel papierwerk als je wat wilt regelen, files in de zomer, prachtige avond en ochtenluchten, ‘geheime plekjes’, uiterste contrasten van elkaar, hoge frequentie van zijn, teveel onbeschermde oren en uhmm niet te vergeten: hierbas con gielo por va for!

Marlot, oprichter van Once Upon a Boat

Wat betekent het eiland voor jou?
Once Upon a Boat is meer dan een bootverhuur bedrijf, we wonen op de boot dus het is een bijzondere manier van leven. Het wonen op het water geeft een vrij gevoel, je bent meer buiten en je leeft dichtbij de natuur. Gedurende de zomermaanden liggen we voor anker en moeten we zuinig zijn met water en elektriciteit, daarbij kunnen we op de boot niet teveel spullen verzamelen. Dit is voor mij waar Ibiza op dit moment voor staat, een meer bewust en vrij leven. De meeste mensen die hier wonen hebben een ander ritme dan in Nederland. Er wordt meer buiten geleefd, minder gepland en over het algemeen meer waarde gehecht aan wie je bent als persoon in plaats van wat voor werk je doet. Daarbij is er veel ruimte voor persoonlijke verdieping, niemand kijkt raar op als je zegt dat je naar een één of andere sjamanistische ceremonie gaat!

Juliette Somers: met haar man, dochter en hond naar Ibiza geëmigreerd en heeft een PA-service bedrijf.

Wat betekent het eiland voor jou?
Het is een plek waar ik enorm kan genieten van de prachtige natuur, de uitdagingen in mijn werk en waar ik creatiever en gevarieerder kan leven dan in Nederland. Geen dag is hetzelfde en daar worden wij heel gelukkig van. Daarbij zijn we gek op het buitenleven en dat kan hier toch al gauw 9 maanden per jaar.

Wij zijn benieuwd: wat betekent Ibiza voor jou?

Benieuwd naar de hele interviews met Joost, Marlot en Juliette? Deze interviews vind je samen met vele leuke tips in ons e-book.

Share: