Regelmatig krijgen wij vragen van mensen wanneer het de beste periode is om naar Ibiza te reizen. Eigenlijk is ons antwoord: wanneer je zelf wil! Wij kennen mensen die op oudjaarsdag in hun topje in de zon zaten met ruim 20 graden, en zelf hebben we in maart ook al eens in bikini op het strand gelegen. Je moet gewoon net geluk hebben 😉

Doordat Ibiza in de Middellandse Zee ligt heeft het een Middellandse Zee-klimaat. Oftewel: een mediterraan klimaat. Wij zijn groot fan van dit klimaat! De winters zijn mild (rond de 15 graden) en de zomers heerlijk warm waarbij het kwik soms oploopt tot wel zo’n 30 graden. Er valt niet veel regen, de meeste regen valt in het najaar (oktober). Maar ook in het hoogseizoen kan het best eens een dag of twee flink regenen. Dit jaar nog heeft het deze week voor het eerst sinds zo’n 100 dagen van droogte weer geregend op Ibiza, en flink ook! Straten stonden blank en het ging echt aardig los qua regen. Als je dus net deze week een weekje op Ibiza zit heb je qua zonnig weer dus pech.

Uiteraard heb je meeste kans op zonnig weer in juni, juli, augustus en september. In juli schijnt de zon gemiddeld 335 uur per maand, dat komt neer op 11 uur zon per dag! Als je niet van hele erge warmte houdt, dan zou ik in mei of eind september gaan. In het algemeen geld: je kunt altijd pech hebben qua weer op Ibiza, maar gelukkig veel vaker geluk!

Via klimaatinfo.nl kun je onderstaande gemiddelden zien van het klimaat op Ibiza.


Onze favoriet?
Onze persoonlijke favoriete reisperiode is september, het is dan vaak net wat minder heet (en druk!) dan in juli en augustus, maar nog heerlijk warm. Meerdere keren hebben we in september in de avond zelfs geen eens een jasje of vestje aan gehad.

 

Share: