Iets wat zeker de moeite waard is om te doen tijdens je vakantie op Ibiza, is een dag naar het eiland Formentera. Formentera is te vergelijken met een Caribisch eiland. Het heeft een helder blauwe zee, wit strand en het ligt dicht bij Ibiza!

Vanuit Ibiza varen er dagelijks veel boten naar het eiland. Het is een super leuk activiteit om tijdens je vakantie te doen. Het is aan te raden om ’s ochtends de boot te nemen om zo dus de hele dag te kunnen genieten en benutten op Formentera. Blijf je liever langer op Formentera? Boek dan een lekker hotel op dit eiland. 

DSC_1005Als je de boot vanuit Eivissa (Ibiza stad) neemt, ben je een half uur onderweg. Je kunt tijdens je vakantie de kaartjes boeken. Ik vond dit een makkelijke manier en er was nog genoeg plek. Het is dus niet perse nodig om in Nederland al kaarten te bestellen. Toen ik afgelopen juni de boot nam vanuit Santa Eularia, was ik echter wel wat langer onderweg (1 tot 1,5 uur) maar misschien heeft dit met het weer (wind) te maken.

Als je eenmaal aan bent gekomen in La Savina (haven stad van Formentera) kun je verschillende dingen doen. Er is bijvoorbeeld fiets, auto en scooter verhuur aanwezig. Als je het eiland wilt zien is dit zeker de moeite waard om te doen. De meeste toeristen komen voor de stranden en lopen gelijk door naar playa de Illetas. Dit is een breed, wit zandstrand wat dicht bij La Savina ligt. Het is ongeveer 10 minuutjes lopen naar dit strand en hier kun je, je zeker de hele dag vermaken.

Voor degene die iets meer van het eiland willen zien is het dus aan te raden om een voertuig te huren. Er zijn goede wegen en fietspaden dus dit moet zeker goed komen. Toen ik zelf in juni was, heb ik een fiets gehuurd. Ik wou zelf het strand combineren met de bezienswaardigheden maar merkte dat dit toch wel erg lastig was. Je moet namelijk rond 5 uur de boot terug halen dus zit je toch steeds te kijken op de klok.

Ik ben zelf vanuit La Savina via Playa de Illetas naar Es Pujols en terug gefietst. Ik vond dit een leuke route en je zag zowel strand als een leuk dorpje. Onderweg waren er ook genoeg strandtenten voor een hapje en drankje.

DSC_1036Es Pujols is ook een erg leuk dorpje. Het heeft een rustige, gezellige sfeer en er is geen massa toerisme. Dit is tevens nergens op Formentera, erg fijn! Er zijn leuke winkeltjes en ik vind het strand daar echt prachtig!

Dit zijn mijn ervaringen maar er zijn natuurlijk veel meer mooie stranden, dorpjes en bezienswaardigheden. Voor nog meer informatie kun je ook even onze andere pagina over Formentera bekijken. Klik hier.

Share: