in love at first sight until I saw Ibiza.” Wat een lange titel voor een boek zou je denken, maar de titel is wel heel passend bij deze reisgids. Deze reisgids is geschreven door Anne Poelmans. Zij is een journaliste uit België en komt al vanaf jongs af aan op Ibiza. Zij weet dan ook de leukste insider-tips waar je zelf niet zo gauw achter zou komen.

De schrijfstijl van Anne is heel fijn en komt heel vriendelijk over doordat zij Belgisch is. Dat vind ik zelf altijd wel fijn lezen. Er staat een hele handige kaart in van Ibiza met daarop alle handige plekjes gearceerd, een grote pré! Per regio heeft zij een aantal stranden, restaurants en accomodaties uitgelicht.

In haar boek vind je diverse algemene informatie, informatie over dorpjes en een aantal tips waar je huizen kunt huren. Daarnaast vertelt ze wat over de hippie cultuur, shoppen, musea, clubs, natuur, wellness en kids. Voor ieder wat wils dus!

Als je al een echte Ibiza kenner bent lees je in dit boekje (zoals in de meeste reisgidsen) uiteraard genoeg tips over (reeds) bekende plekken, maar daarnaast staan er ook veel nieuwe en onontdekte pareltjes in, ze zegt zelf over haar tips “sharing is caring” en deelt daarom sommige van haar verborgen parels.

Anne schrijft dat zij Ibiza zo het liefste beleeft; en dat begrijpen wij heel goed! Er staan al weer wat dingen op ons must-see lijstje! Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boekje via de link hieronder kopen.

Share: