Ga je voor het eerst naar Ibiza met je baby of twijfel je nog hierover? Gewoon gaan! Lees mee naar onze ervaring met onze baby op Ibiza.

In 2014 zijn wij met ons zoontje (toen nog een baby) naar Ibiza gevlogen. Ik maakte me vooral druk over het vliegen, maar dat was nergens voor nodig. Ibiza is maar zo’n twee uur vliegen, dus je bent er zo. Er zijn altijd wel andere (kleine) kinderen of baby’s aan boord; dat je niet de enige bent met een klein kind geeft je toch ook wel een goed gevoel. Het klimaat op Ibiza is in september vaak perfect: lekker warm, maar zeker niet te heet voor een kleintje. Onze eerste keer Ibiza met kind zag er uiteraard heel anders uit dan de jaren daarvoor. De nachtclubs hadden we ingewisseld voor uitgebreide borrels en lunches. Een baby (onze baby ;-)) vindt het vaak prima om in de kinderstoel aan tafel erbij te zetten: geef hem/haar een stukje brood en dit is vaak al genoeg om hem/haar zoet te houden.

Eerste keer vliegen naar Ibiza

Eerste keer vliegen naar Ibiza

Elke dag planden we in de ochtend vaak niks; zwemmen bij de accommodatie en een beetje relaxen met elkaar. Na het middagslaapje gingen we er vaak op uit. De avonden aten we meestal weer bij de accommodatie met vrienden terwijl de kleine lekker sliep, ideaal!

Onze tips met een baby naar Ibiza

  • Neem een drager mee om in slaap te wiegen of als je naar het strand loopt over zanderige weggetjes, ideaal!
  • Zorg voor een goede babyfoon (of app) die het doet. Onze babyfoon haalde het niet als we bij het zwembad wilden liggen, dus dat was wel jammer.
  • Huur een auto en plan af en toe een slaapje in de auto als je naar de andere kant van het eiland rijdt. 
  • Maak je dag niet te vol en plan maar 1 activiteit per dag: zo wordt het niet te veel en kun je niet teleurgesteld worden.
  • Kies voor een relaxte accommodatie. Wij zijn met kinderen vooral fan van een hotel of een apart-hotel. Bij een apart-hotel kun je vaak kiezen uit een appartementje (met vaak meerdere slaapkamers en een keukentje), maar heeft daarnaast de faciliteiten van een hotel. 
  • Geniet! Ibiza is kindvriendelijk en je bent met een baby overal welkom.

Nieuwsgierig naar kindvriendelijke restaurants? Lees dan mijn tips waar je met je kleintje meer dan welkom bent op Ibiza.

Share: