Als je op Ibiza bent is het eigenlijk wel een must om een keer een mooie zonsondergang te zien. Er zijn diverse mooie plekjes op Ibiza voor een adembenemende zonsondergang. Kies je voor een plek waar je decadent kunt borrelen met de zon die voor je ondergaat of dompel je jezelf liever onder in de hippie-vibe? Ik heb een aantal verschillende locaties op een rij gezet.

Cala d’ Hort – Voel de magie bij Es Vedra

Cala d’Hort vind je aan de westkant van Ibiza. Het is even zoeken naar parkeerplaats als je een dagje naar Cala d’Hort wil (met name in het hoogseizoen), dus zorg ervoor dat je op tijd vertrekt. Bij Cala d’Hort ligt het betoverende rotseiland Es Vedra; dit is het grote rotseiland wat hier in de zee ligt, daarnaast ligt het kleinere rotseilandje Es Vedranell.

Voor mij is de plek magisch mooi, vooral in combinatie met de zonsondergang. Het strand zelf is niet heel mooi qua zand, maar het betoverende uitzicht op Es Vedra met daarbij de heerlijke zee en een fantastische sunset maakt dit een heerlijk plek. Tip: Ga eerst uitgebreid lunchen/vroeg dineren bij El Carmen. Vervolgens kun je lekker relaxen op het strand om aansluitend in de avond de zon te zien ondergaan..

Cala Comte – Relaxen bij Sunset Ashram

Een van onze favoriete baaitjes op Ibiza is Cala Comte. Deze baai vind je aan de Zuid-West kust; net iets voorbij Cala Bassa. Het is een kleine baai en erg geliefd bij toeristen. In het hoogseizoen is het hier meestal erg druk. Om één van de mooiste zonsondergangen van het eiland te zien zou ik je aanraden om voor de zonsondergang een plekje bij restaurant Sunset Ashram te vinden of nestel je met een drankje op de rotsen. Tip: Zorg dat je wel van tevoren reserveert bij Sunset Ashram als je hier wil dineren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een alleen een cocktail te drinken, met de zon die pal voor je in de zee ondergaat. Als de zon langzaam ondergaat, krijgt alles een zachte, roze en oranje gloed. Zo mooi!

Benirras – Ervaar de hippie vibe

Een dagje relaxen op een mooi strandje in hippie sferen en de dag afsluiten met een mooie zonsondergang? Breng dan eens een bezoekje aan Cala de Benirràs. Op zondag rond zonsondergang komen hier de (hippie) trommelaars bij elkaar om met elkaar op hun trommels te spelen. Dit gaat door tot de zon onder gaat… Blijf dus lekker hangen met je drankje om van de zonsondergang te genieten! Feel the hippy vibe…

San Antonio – Café del Mar

Wij zijn in het algemeen geen fan van San Antonio in de het hoogseizoen, mede doordat het in de zomer een hotspot is voor Engelse toeristen die vaak iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Afgezien daarvan heeft San Antonio wel één legendarische plek waar je echt een keer geweest moet zijn: Café del Mar.

Zorg dat je hier een keer aan het begin van de avond naar toe gaat, anders heb je geen plekje meer op het terras. Mocht je laat aankomen dan is dit geen probleem, er zitten ook veel mensen gewoon op het strand met een drankje. Hier ga je naar toe om de zon te zien ondergaan onder het genot van een mojito en de beats van Café del Mar. Als de zon onder is volgt vaak een luid applaus en bijbehorende kippenvel moment.

Cala Tarida – Cotton Beach Club

De Cotton Beach Club vind je bij Cala Tarida. Het is een moderne en strakke beachclub. Het fijne aan deze beachclub? Voor ons is dat toch wel de uitmuntende service, de totale uitstraling en beleving, het uitzicht mét zonsondergang en daarnaast de heerlijke gerechten op de kaart. De heerlijkste wijnen en verse sushi en sashimi, maar ook de home-made sangria en gin-tonics zijn heerlijk! Je hebt hier goed zicht op de zonsondergang; zorg dus dat je rond het eind van de middag aanwezig bent en blijf lekker loungen met een koude sangria tot de zon onder is…

Wil je graag in een hotel in de buurt bij deze stranden verblijven? Bekijk dan de volgende hotels:

Hotels San José regio
Hotels Sant Miquel (dicht bij Benirras)
Hotels San Antonio 

Share: