Als je mij nu vertelt dat je geen hele week alleen maar op een strandbedje wil liggen, kan ik me daar iets bij voorstellen. Zelf vind ik het altijd leuk om iets te zien van de plek waar ik ben. Je wil meer weten over het eiland en je wil een plek zien waar niet alle mensen naartoe gaan. 

Bezoek dan eens Festival Club ofwel Club Festival. Je kunt deze plek gewoon vinden via Google Maps, want hey: zonder Google Maps komen we tegenwoordig nergens. Deze plek was ooit een openluchtdiscotheek. In 1969 werd er een begin gemaakt aan deze discotheek waarna deze in 1972 opende. De eigenaren hadden er wel heel wat voor over: er moest een eigen weg aangelegd worden en het kostte veel moeite om een aansluiting op het elektriciteitsnet te krijgen. In die tijd bestond er natuurlijk nog geen Google Maps, dus je moest uitgenodigd worden door een gids of een local.  

Als je nu door deze verlaten club loopt, zie je de resten van een amfitheater nog goed. De club was gebouwd om er verschillende activiteiten te kunnen organiseren: theatervoorstellingen, stierengevechten en cabaret bijvoorbeeld. In 1974 moest de club helaas weer gesloten worden. Toeristen kwamen niet meer door de wereldwijde oliecrisis en de te dure vliegreizen. 

Deze verlaten club wekte de interesse van vele ondernemers, maar is helaas nooit meer geopend. De plek is prachtig. Neem de tijd om rond te kijken. Deze plek staat al meer dan 40 jaar leeg en je ziet hoe de natuur hier haar werk doet, maar je ziet ook hoe graffiti-artiesten er een kunstwerk van hebben gemaakt. Een leuk feitje om mee af te sluiten: de Rolling Stones hebben ooit opgetreden in deze openluchtdiscotheek. 

Share: