Bij tapasbar en art café Can Tixedo in Forada vind je op zaterdag de onontdekte, local markt ‘mercat de forada’. Het is een markt waar alleen maar biologisch eten wordt verkocht, handgemaakte sieraden en producten van de locals. Eigenlijk kun je dit als de enige, echte ‘hippie’ markt zien.

Het dorpje forada ligt in het binnenland (op het platteland) richting San Antonio. Er zit verder niks, alleen het onontdekte local café Can Tixedo. Op zaterdag vind je tegenover het café, het marktje.

Het is elke zaterdag van 10 tot 4 uur. ‘S ochtends haalt de eigen bevolking hier hun boodschappen. Naast het marktje kun je (gratis) de auto parkeren. Het ligt op een grasveld en her en der staan de kraampjes.

DSC_0667

Op de markt koop je o.a handgemaakte producten zoals sieraden en kleding, biologisch en ecologisch eten, kunst en cultuur. Er hangt een relaxte en goede sfeer.

Na afloop is het leuk om wat te drinken en/of te eten bij de Can Tixedo bar. Hier is het betaalbaar en zit je tussen de eigen bevolking. Erg leuk!

DSC_0665

Share: