Afgelopen week ben ik, tijdens de herfstvakantie, naar Ibiza geweest. Ik was heel erg benieuwd hoe Ibiza zou zijn tijdens deze tijd van het jaar. Je bent bijvoorbeeld niet 100% zeker van het mooie weer en je weet ook niet of alles nog open is. Maar wij besloten om het door te pakken en nog lekker een weekje te gaan. Benieuwd naar hoe het er in oktober en het naseizoen is?

Het weer

Ik was vooral erg benieuwd naar het weer. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij hebben 2 dagen mooi weer gehad. De rest van de dagen was het bewolkt, fris, storm en noodweer. Misschien hadden wij het ook niet getroffen omdat ons ook werd vertelt, dat dit normaal niet zo was. 3 dagen heeft het zelfs alleen maar gestormd en waren de putten, tunnels en dorpen overstroomt en zaten sommige dorpen zelfs zonder stroom…

Natuurlijk weet je dat zo’n kans bestaat als je in Oktober gaat en wij vonden dit dan ook niet heel erg. Wij hadden de hele week een auto dus konden we gemakkelijk het eiland over crossen. Het is überhaupt handig als je een auto huurt omdat je dan ook de mooie stranden en dorpjes kunt bezoeken!

P1040995

De drukte

Ook was ik benieuwd naar hoe druk het op het eiland zou zijn. Op de heenreis zat ons vliegtuig voor de helft vol maar tijdens de terugweg was het wel weer vol.. Verder zat ons hotel ook redelijk vol. In de dorpjes en terrasjes hing er vaak een gezellige drukte. Je kon wel merken dat het hoogseizoen en het massa toerisme weg is. Ook op de stranden kun je het treffen dat je alleen bent.

Is alles nog open?

Oktober is de laatste maand dat alles nog open is. Langzamerhand richting november sluiten er steeds meer winkels, café’s en strandtenten. De clubs sluiten vaak al eind september. In Eivissa (ibiza-stad) was alles nog open, daar sluiten het meeste tijdens het eerste weekend van november. In dorpjes als Santa Gertrudis, Sant Joan en Sant Carles was niet alles meer open en door het slechte weer besloten ze om ook eerder te sluiten. De hippiemarkten Las Dalias en Punta Arabi gaan door tot eind oktober. Alles is dus niet meer open maar er is maar een klein deel dat dicht is. Het overgrote deel is namelijk zeker nog open tot eind oktober.

P1040861

Al met al is het zeker de moeite waard om na september Ibiza nog te bezoeken. Er is nog genoeg te zien en te doen en waarschijnlijk vind je het nog mooier dan in het hoogseizoen. De drukte en mensen zijn heel anders en de locals gaan aan het eind van het seizoen ook relaxen!

Hotels en accommodaties
Een voordeel van buiten het hoogseizoen naar Ibiza gaan is dat de prijzen voor accommodaties een stuk lager liggen. De meeste huizen en villa’s zijn soms wel duizenden euro’s goedkoper per week! Sommige hotels zijn buiten het seizoen gesloten, maar de meeste hotels zijn gewoon open. De keuze is reuze!

Share: