Met de zomer in je bol is het wel zo lekker om ook een zomers drankje te drinken. Onze favoriete drankjes op Ibiza zijn wijn (liefst een ijskoude Verjedo of een Rioja), een glaasje Hierbas en een feestelijk glaasje Cava, maar ook Sangria mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Hierbij delen wij een lekker recept zodat je ook thuis (of in je villa op Ibiza) deze heerlijke sangria kunt maken..

Wat heb je nodig?
1 fles rode wijn
eventueel een fles sterke drank zoals Grand Marnier
1 citroen
1 sinaasappel
1 appel
eventueel een handje aardbeien
2 kaneelstokjes
80 gram rietsuiker
0,5 liter spa rood
ijsblokjes

Voorbereiding:
Haal het klokhuis uit de appel en maak de schil van de citroen en sinaasappel goed schoon, eventueel door er water dat net van de kook af is overheen te gieten. Snij het fruit in kleine partjes en schijfjes.

Hoe maak je het?
Giet de rode wijn in een kom. Voeg de schijfjes en partjes fruit toe aan de wijn. Voeg hierna de kaneelstokjes en de suiker toe aan het mengsel en roer het goed door elkaar. Indien gewenst giet je er nog een scheut Grand Marnier doorheen. Zet hierna de kom voor een aantal uur afgedekt in de koelkast.

Voeg voor het serveren bronwater en ijsklontjes toe. Officieel horen de vruchtjes in de kom/karaf te blijven, maar stiekem gooien wij ze vaak in het glas en eten ze lekker op.. Salud!

Share: