Het zal geen verassing zijn voor de meeste mensen, maar het is nu ook echt officieel bevestigd: De grote discotheken op Ibiza mogen dit seizoen (2020) niet open gaan. De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft namelijk besloten dat uitgaans lokalen groter dan 300 m2 niet open mogen gaan deze zomer. 

In de nationale pers wordt er geschreven over ‘macrodiscotecas’ ofwel grote discotheken zoals de beroemde Pachá, Amnesia, Privilege, Space en Ushuaia op Ibiza. De regionale overheid op de Balearen staat voorlopig alleen toe dat lokalen kleiner dan 300 m2 open mogen gaan.
Op de Balearen is men namelijk bang dat de discotheken waar flink gefeest wordt, de grote brandhaarden worden van corona besmettingen. Daarnaast meent de regionale overheid dat de controle en naleving van de corona-maatregelen moeilijk te handhaven zijn in dit soort lokalen.

Deze week kondigden o.a. de Hï en de Ushuaia op Ibiza al aan niet open te zullen gaan. Ik ben benieuwd hoe de andere grote clubs op dit besluit zullen reageren.

Overige regels feestjes

Party-boats mogen niet plaatsvinden deze zomer. En helaas: in bars en discotheken mag er niet gedanst worden, dat wil zeggen de dansvloeren mogen wel gebruikt worden voor tafels en stoelen maar niet om te dansen.

Yes! Feestjes die wél doorgaan

Tot op heden hebben kleinere beachclubs of locaties waar buitenfeestjes worden gegeven wel aangegeven dat ze dit seizoen hun deuren openen. Zo zal de O Beach feestjes organiseren, net als Ibiza Rocks. Wellicht dat dit nog wel verandert naar aanleiding van de nieuwe regels. Gelukkig vallen dus niet alle leuke feestjes in het water!

Andere maatregelen

Zondag 21 juni begint op de Balearen eilanden de zogenaamde ‘nieuwe normaliteit’ met enkele regionale maatregelen die alleen gelden op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Elke autonome regio in Spanje zal eigen regels opstellen. Vanaf maandag mogen lokalen kleiner dan 300 m2 opengaan met de bar open tot 22 uur terwijl de sluitingstijd 2 uur ‘s nachts is. De terrassen mogen wel open maar met maximaal 100 personen die moeten zitten aan tafels die onderling op een afstand van 1,5 meter moeten staan.

Bars en restaurants mogen 75% van de normale toegestane capaciteit binnen hebben met altijd de handhaving van 1,5 meter afstand. Alle horecagelegenheden moeten om 2 uur ‘s nachts gesloten zijn.

Bron: Spanjevandaag

Share: