Eindelijk positief nieuws! Vanaf 8 mei hoef je namelijk na een verblijf op Ibiza niet meer in quarantaine na terugkomst in Nederland.

Corona nieuws Ibiza mei 2021

Naast het goede nieuws dat je niet meer in quarantaine hoeft na terugkomt is ook een PCR test niet meer nodig voor de terugreis naar Nederland.

Let op: om van Nederland naar Ibiza te reizen is nog wel een PCR test verplicht! Dus zorg dat je die zeker van te voren doet. Bij Ibiza zijn de besmettingen gelukkig weer flink teruggelopen en daardoor is er ook verder versoepeld. De terrassen zijn op Ibiza vanaf deze week ook weer tot 22.30 uur geopend.. Wanneer ga jij je koffers pakken om naar Ibiza te vliegen?

Eerder corona nieuws Ibiza (maart 2021)

Op Ibiza zijn er ook diverse nieuwe ontwikkelingen te melden. Halverwege maart kwam het goede nieuws dat sportscholen en zwembaden deels open mochten en de terrassen voor 50%. Ibiza ging zogezegd weer terug naar niveau 3 qua corona maatregelen. Dit nieuws zorgde voor de ondernemers en inwoners op Ibiza eindelijk voor een positieve vibe! Hier en daar zag ik de afgelopen week van kennissen al heerlijke foto’s van terrasjes.. De besmettingen waren zo goed als volledig teruggelopen en er kwamen weinig nieuwe besmettingen erbij.

Nieuws 23 maart

Een week later lezen we helaas op Spanjevandaag weer een heel ander bericht:  “De regionale pers op Mallorca, Menorca en Ibiza schrijft dat de regionale overheid deze week wijzigingen gaat aankondigen wat betreft de regionale corona-maatregelen voor de Balearen eilanden die vrijdag zouden moeten ingaan. 

Het aantal geïnfecteerde personen begint weer te stijgen en men maakt zich zorgen over een mogelijke vierde corona-golf. Daarom is de kans groot dat de horeca weer op slot gaat en dat alle eilanden te maken krijgen met eiland lockdowns.

Het gaat om geruchten waar de regionale pers over schrijft en deze zijn nog niet bevestigd. Maar op dinsdag zal er een bijeenkomst zijn van het team van experts en worden er beslissingen genomen die een grote impact zullen hebben op de inwoners van de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.

Eiland-lockdown

Men maakt zich ernstig zorgen om een vierde corona-golf en dus denkt men er ook over na om alle vier de eilanden in een eiland lockdown (cierre perimetral) te doen. Dat betekent dat niemand de eilanden mag binnenkomen of mag verlaten .” 

Pasen op Ibiza

De regering van de Balearen is geen voorstander van de komst van toeristen met Pasen. De wethouder geeft aan dat ze vooral zich willen richten op het zomerseizoen.  De regering is geen voorstander van toeristen die met Pasen aankomen. 

De centrale overheid is gevraagd om individuele controles uit te voeren op alle reizigers die de luchthavens van de eilanden binnenkomen om te verifiëren dat ze aankomen met een negatieve PCR-test.  Lees hier het hele bericht.

Ook voor inwoners van de eilanden gelden strenge regels rond de Paasdagen. Residenten van Ibiza die naar Formentera, Menorca of Mallorca willen reizen, kunnen dit alleen doen vanwege overmacht (force majeure) of om werkredenen gedurende de Paasdagen (26/3 – 11/4)  Redenen voor vrije tijd en bezoeken aan familieleden die niet strikt noodzakelijk zijn, worden zij niet essentieel. Om te kunnen reizen, moeten ze aan de Guardia Civil van de luchthaven een document overleggen dat de reden van de reis rechtvaardigt. Lees hier het hele bericht.

Bovenstaande tips en informatie heb ik gehaald van deze informatieve Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/ibizainfoenadvies

Vooruitkijken naar de zomer

Aangezien we toch vooruit willen en moeten kijken, hebben wij wel alvast onze Ibiza vakantie vastgelegd.. het blijft een beetje spannend, maar je zou toch zeggen dat als de meeste mensen zijn gevaccineerd en het is warmer dat het normale leven toch wel weer op gang moet zijn?

Boek je huis met corona voorwaarden

Wil jij ook alvast een huis boeken met speciale corona voorwaarden? Wacht dan niet te lang! Ik merk dat veel mensen het toch wel aandurven om iets te boeken. Ik heb een goede samenwerking op Ibiza waardoor we huizen kunnen aanbieden met speciale corona voorwaarden. Kort samengevat houdt dit het volgende in: is er een negatief reisadvies of een lockdown op Ibiza? Dan krijg je je geld terug van je villa als je tot zes weken van tevoren je huis annuleert. Let op, dit geldt alleen bij de huizen waar dit expliciet staat vermeld. Lees hier mijn eerdere blog hierover.

Handige websites

Meer corona nieuws? Bekijk dan een van deze handige website:

Share: