In de afgelopen jaren heb ik diverse restaurants bezocht op Ibiza: van typische sfeervolle Ibicenco restaurants tot juist hele classy en hippe restaurants. Mijn persoonlijke top 5 om te dineren op Ibiza deel ik graag met je.

1. La Oliva

La Oliva vind je in Dalt Villa, het oude centrum in Ibiza stad. Je kunt hier op het sfeervolle terras zitten (aanrader) of binnen. Het is een romantische plek met een Mediterraanse kaart en lekkere wijnen. Je kunt er terecht voor pasta, vis en vlees. Geopend van half april tot en met half oktober. Maak wel een reservering want La Oliva is in het hoogseizoen altijd vol.
Website: http://www.laolivaibiza.com/

2. Sunset Ashram

Sunset Ashram ligt bij het baaitje Cala Comte, één van onze favoriete strandjes vanwege de fantastische zonsondergang. Zorg dat je hier al rond een uurtje of 17.00 uur bent om eerst te genieten van een home-made mojito aan de Beach Bar, om vervolgens – terwijl de zon onder gaat – aan tafel te schuiven bij Sunset Ashram. Het is een hele geliefde locatie en de sfeer is altijd erg relaxed. Je komt hier hippies tegen, stelletjes en groepen vrienden. Op de kaart vind je sushi en Mediterraanse gerechten. De obers zijn zeer klantvriendelijk en nemen veel tijd voor je.
Website: http://www.sunsetashram.com/en/

Mojito bij Sunset Ashram

3. Nagai

Als je een keer Japans/Oosters wil eten, ga dan een avondje naar Nagai. Ook zeer geschikt voor de winter omdat je hier binnen zit. Nagai ziet er heel sfeervol uit en is voor Ibiza begrippen goed betaalbaar. Wij hebben hier een keer in de winter gegeten en betaalden toen slechts € 4,- voor een glaasje Cava en € 3,- voor een fles water. Vooral de sashimi en het dessert waren bij ons favoriet, sla het dessert dus zeker niet over.
Website: http://www.nagairestaurant.com/

Sashimi bij Nagai

4. Atzaro

Atzaro is een hotel met een uitgebreide spa en 2 restaurants. Het is een heerlijke plek om te overnachten (wel erg prijzig), maar ook heel fijn om een avondje te dineren in de romantische tuin van La Veranda Restaurant. Je heb hier diverse keus uit Mediterraanse gerechten met bijpassende wijnen. De prijzen liggen wel wat hoger dan gemiddeld, maar daarvoor ben je wel op één van de mooiste plekken van het eiland. Maak in het hoogseizoen zeker een reservering.
Website: https://www.atzaro.com

Atzaro

5. La Brasa

Dit is een sfeervol restaurant in het centrum van Ibiza stad (C/ Pere Sala 3, 07800 Ibiza ) In de zomer zit de tuin bijna altijd vol, je zit hier letterlijk tussen de palmbomen en planten. Het restaurant heeft veel leuke hoekjes en plekjes om te zitten. In het hoogseizoen zit je soms wel dicht op elkaar, maar dat mag de sfeer niet verpesten. De kwaliteit van de kaart is goed, de gerechten kosten wel wat meer dan een gemiddelde brasserie. Na een middagje struinen en borrelen in Ibiza stad is dit een prima locatie om neer te strijken voor een (romantisch) diner. Als je met zijn tweeën hier wil eten, kun je altijd spontaan binnen lopen; met een groep zou ik zeker een reservering maken.
Website: http://www.labrasaibiza.com/

Romantische binnentuin bij La Brasa
Share: