De eerste keer dat wij op Ibiza waren, hadden we – gek genoeg – nog nooit van dit drankje gehoord: Hierbas! Onze eerste keer Ibiza is ondertussen al weer 9 jaar geleden en tegenwoordig is dit drankje toch wel een terugkerend ritueel op Ibiza voor ons. Hierbas is echt een drankje dat Ibiza hoort. Ken je het nog niet? Hierbas is een kruidenlikeur met maar liefst 18 soorten kruiden. De exacte samenstelling is geheim, maar je vindt er o.a. anijs, tijm en rozemarijn in. Het heeft ook echt een anijsachtige smaak en wordt vooral gedronken na de maaltijd (lunch/diner) als borreltje.

Hierbas drankjeOp Ibiza (vroeger) ging het verhaal ten ronde dat Hierbas goed voor de spijsvertering zou zijn en daarnaast ook tegen reuma en bij ademhalingsproblemen helpt. Of dit echt klopt zul je zelf moeten ervaren 😉 wij vinden het vooral naar Ibiza smaken. Drink hem met veel ijsblokjes er in, dan is je drankje het lekkerst.

Een fles Hierbas kun je op Ibiza overal kopen, de ene fles nog mooier dan de andere. Sommige flessen hebben ook kruidentakjes er in. Er zijn in Nederland ook een aantal webshop die de kruidenlikeur verkopen (Google helpt je met vinden), maar wij vinden dit drankje zelf het lekkerst op Ibiza.
Salud!

Share: