Als je naar Ibiza gaat en je houdt van een glaasje bubbels – of wat sterkers – dan zit je hier goed. Welke alcoholische versnaperingen kom je vaak tegen op het eiland én kun je ook prima in Nederland drinken (of maken)? Wij hebben onze Ibiza favorites op een rijtje gezet:

Cava: Deze Spaanse bubbelwijn is een prima aperitief om je verblijf in Ibiza mee te starten en te proosten op al het moois dat gaat komen! Goed om te weten dat zelfs de goedkoopste Cava in de supermarkt (rond de € 3,-) al lekker is!

Sangria: Typisch zomers en een drankje wat niet te veel alcohol bevat, vaak gecombineerd met heerlijk fruit. Doet het heel goed bij een lekkere tapasavond (/of lunch). Goed zelf te maken of juist kant en klaar te kopen. Daarnaast is het ook in de meeste bars en restaurants verkrijgbaar.

Hierbas: Deze typische kruidenlikeur uit Ibiza is een met anijs gearomatiseerde likeur, gemaakt van aromatische plantenextracten, gekenmerkt door verschillende mate van zoetheid. In Nederland is een fles Hierbas o.a. hier verkrijgbaar: http://vinonova.nl/c-1220886/hierbas-ibicencas/

Heerlijk om na het avondeten nog een glaasje (of 2) te nemen, het zou goed voor spijsvertering zijn 😉 Met Hierbas kun je trouwens ook lekker mixdrankjes maken!

Wijn & bier: Uiteraard kent Spanje (en Ibiza) diverse goede wijnen, de keuze is enorm! Wil je gewoon een tapbiertje bestellen in een café, bestel dan een “Caña”. Het bier van Ibiza is Isleña, dit flesje bier is echt afkomstig van Ibiza en het is een trendy vormgegeven flesje.

 

Share: