De zomer is al even voorbij en de herfst doet haar intrede. De dagen worden korter en de temperaturen beginnen te dalen, maar wie zegt dat het zomerse gevoel ook moet verdwijnen? Waarom zou je niet nog even dat gevoel van zon, zee en ontspanning thuis brengen of zelfs verlengen? Hier zijn vijf heerlijke zomerse cocktails geïnspireerd op het prachtige eiland Ibiza, perfect om het zomergevoel vast te houden, zelfs in de herfst:

5 Ibiza cocktails

1. Ibiza Breeze Cocktail Ondanks dat de zomer voorbij is, kun je het gevoel van ontspanning vasthouden met deze heerlijke Ibiza Breeze cocktail. Mix 60 ml witte rum, 30 ml ananassap, 30 ml sinaasappelsap en een scheutje grenadine in een shaker met ijs. Schud het geheel goed en giet het mengsel in een gekoeld glas. Werk af met een schijfje sinaasappel en een kers. Deze cocktail brengt het zonnige eilandgevoel naar je eigen huis, zelfs in de herfst.

2. Aloë Vera Mojito Geniet van de herfstbries met een verfrissende twist met deze Aloë Vera Mojito. Meng in een glas 6-8 verse muntblaadjes, 1 eetlepel vers limoensap en 1 eetlepel agavesiroop. Voeg een paar stukjes aloë vera-gel en ijsblokjes toe. Vul het glas aan met bruisend mineraalwater en roer voorzichtig. Deze mocktail is een gezonde en verkwikkende keuze voor de herfst.

3. Hibiscus Iced Tea Punch De herfst is een tijd van kleurrijke veranderingen, en deze Hibiscus Iced Tea Punch past daar perfect bij. Zet een sterke hibiscusthee en laat deze afkoelen. Meng de thee met vers fruitsap zoals sinaasappel, citroen en granaatappel. Voeg een vleugje honing toe voor zoetheid en serveer de punch over ijs met enkele eetbare bloemblaadjes voor een extra feestelijke herfsttouch.

4. Warme Lavendel Latte De herfst is het seizoen van warme dranken, en deze Warme Lavendel Latte biedt een kalmerende en geurige ervaring. Verwarm melk (of een melkalternatief) en voeg een snufje lavendelbloemen toe. Laat het geheel sudderen en giet het dan in een mok. Strooi wat kaneel over de top en geniet van de rustgevende aroma’s.

5. Pumpkin Spice Piña Colada Herfst betekent pompoenkruiden, dus waarom niet experimenteren met een klassieker? Mix bevroren ananas, kokosmelk en een vleugje pompoenkruiden in een blender. Giet het mengsel in een glas en top het af met geraspte kokos en een snufje kaneel. Deze Pumpkin Spice Piña Colada brengt een vleugje herfst naar het tropische.

Dus waarom zou je het zomerse gevoel laten vervagen? Met deze verrukkelijke Ibiza-geïnspireerde cocktails kun je nog even blijven genieten van de zorgeloze sfeer van de zomer, zelfs nu de herfst haar intrede doet. Proost op nieuwe seizoenen en nieuwe smaakavonturen, terwijl je jezelf onderdompelt in de magie van Ibiza, rechtstreeks vanuit je eigen huis.

Share: