Sinds kort is er een nieuwe app te downloaden: Medusas Ibiza app. De oprichters (Ismael Madrigal & Roel van Eersel) houden allebei van de prachtige zee en de idyllische stranden rondom Ibiza en Formentera. Zij willen dan ook zo veel mogelijk genieten van een ‘kwallenvrije’ zee en voorkomen dat ze naar een plek gaan waar veel kwallen zitten, daarom hebben ze de Medusas Ibiza app gemaakt.

Hoe werkt de app?
Als je de app opstart zie je direct waar kwallen gemeld zijn, klik op een strand en check de ‘kwallen verwachting’ zodat je goed kan inschatten of het veilig is om naar dat strand te gaan. Daarnaast vind je in het detailscherm alle informatie over het strand inclusief foto’s en een overzicht van alle aanwezige faciliteiten. Met één druk op de speciale button kun je eenvoudig kwallen melden en dus anderen helpen bij het voorkomen van bijtwonden of irritaties.

De informatie te zien in de app is afhankelijk van de meldingen die ze van de gebruikers, captains en lifeguards krijgen. Aangezien het niet te voorkomen is dat je nooit meer door een kwal gebeten wordt, vind je in de app ook een EHBO-sectie met tips voor het behandelen van kwallenbeten toegevoegd.

Waarom een ‘kwallen app’ voor Ibiza?
De app is ontwikkeld om de lokale bevolking en bezoekers op Ibiza te helpen, want de oprichters willen graag wat terug doen voor het eiland dat hun zoveel moois gebracht heeft. Ze zijn echter nog wel op zoek naar financiële ondersteuning en sponsoren zodat ze de app gratis kunnen blijven aanbieden.

De Medusas Ibiza app is beschikbaar voor iOS en Android en te downloaden via www.medusasibiza.es

 

Share: