Op vakantie naar Spanje, wie houdt er niet van. Zon, zee en strand is vaak de combinatie waarvoor mensen graag naar Zuid-Europa reizen. Vooral Ibiza is een populaire keuze voor een zonnige vakantie. Maar je kunt hier veel meer doen dan alleen genieten van de zon, wat dacht je namelijk van wandelen in Spanje? Wat zijn eigenlijk de mooiste plekken op Ibiza om te wandelen?

Ibiza
Zoals de meeste mensen wel weten is het eiland Ibiza onderdeel van Spanje; het is een Spaans eiland dat tot de eilandengroep de Balearen behoort. Het eiland is populair geworden vanuit de hippiecultuur een paar decennia terug. De belangrijkste plaatsen op dit eiland zijn Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany. Daarnaast zijn plaatsjes zoals Santa Gertrudis en Santa Eularia en de mooie baaitjes die je overal op het eiland vindt ook altijd erg in trek.

Ibiza staat vooral bekend als de plek waar jongeren heen gaan tijden hun vakantie naar Spanje. Het eiland trekt veel bekende DJ’s en heeft veel feesten en clubs. Daarnaast is het voor de zonliefhebbers ook een klein paradijsje met vele heerlijke stranden en leuke beachclubs. Ben je wat sportiever aangelegd of houd je ervan om Ibiza op een andere manier te ontdekken? Dan raden wij je aan om eens een wandeling te maken, je kunt op Ibiza prachtig wandelen: zo staat Ibiza-stad zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn pracht. Wij nemen je mee door de mooiste wandelplekken van Ibiza.

Reizen algemeen

1: Beklim de Sa Talaia
In het binnenland vind je de berg Sa Talaia. Rondom deze berg kan je prachtig wandelen in Spanje. Je wandeltocht begint bij de kerk van het dorp San Josep. Vanaf de kerk is er een duidelijk aangegeven route die je kunt volgen. Let wel op, aangezien het om een berg gaat is enig uithoudingsvermogen wel nodig tijdens je vakantie naar Spanje. Maar het is de tocht zeker waard, je waant je continu door de prachtige natuur van Ibiza, met als kers op de taart het prachtige uitzicht over het gehele eiland als je de top hebt bereikt tijdens het wandelen in Spanje.

2: Ontdek de stranden en het Moscarter Lighthouse
Ibiza is een eiland dus heeft het vanzelfsprekend talloze mooie stranden waar je over kan wandelen in Spanje. Naast de toeristische stranden, zijn er ook genoeg plekken waar je nauwelijks iemand tegenkomt. Zo is de wandelroute van Portinatx naar Moscarter erg aan te raden tijdens je vakantie naar Spanje. Aan de westkust van het eiland loop je een route van 3 kilometer en kom je langs de meest bijzondere en prachtige stranden met ongerepte natuur. Een van de bezienswaardigheden van de route is de vuurtoren van Moscarter.

3: Een gevarieerde wandeling in Spanje: van San Antonio naar Cala Salada
Een unieke wandelroute van zo’n 12 kilometer is die van de stad San Antonio naar de baai van Cala Salada. Je begint in het hart van de stad San Antonio en waant je een weg langs de prachtige kustlijn van het gebied. Je wordt onder andere beloond met uitzicht over de baai van Portmany en bij goed weer zie je wellicht ook nog Sa Collinera Island. Voordat je bij de baai van Cala Salada uitkomt, kom je ook nog langs de Punta Galera. Dit is een rotsformatie die door de eeuwen heen door golven en andere weersomstandigheden is omgetoverd tot adembenemende vlakke richels, zeker een uniek gezicht voor op je vakantie naar Spanje.

4: Ga op een mysterieuze wandeling naar Es Vedrá en Es Vedranel
Als je tijdens het wandelen in Spanje naar het zuidwester puntje van Ibiza gaat, vind je daar de rotseilanden Es Vendrá en Es vedranell. Over deze 2 eilandjes gaan veel mythes de ronde. Onder andere die van Atlantis, de rotsformaties zouden overblijfselen zijn van dit beloofde land. De realiteit is dat je op deze eilandjes vooral een mooi uitzicht hebt. Tijdens zonsondergang kan je vooral genieten van een sprookjesachtig tafereel vanaf de uitkijktoren Es Sivanar. Een bijzondere wandeling tijdens je vakantie naar Spanje.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met SNP Natuurreizen.


 
Share: