Het zomer en vakantie seizoen in Ibiza is over. De toeristen zijn weg, veel vakantiewerkers zijn weer terug naar hun eigen land, de meeste winkeltjes zijn gesloten en de inwoners blijven over. Natuurlijk wordt er op Ibiza ook kerst gevierd, benieuwd op wat voor manier?

In Spanje wordt kerst anders gevierd dan in Nederland. Nu wonen er veel buitenlanders in Ibiza met eigen tradities (waaronder Nederlanders) maar alsnog vieren ze het niet zoals hier. In Spanje kennen ze bijvoorbeeld de kerstboom op een hele andere manier als in Nederland. Daar zie je meer de kerstster voor de ramen.

In Santa Eularia is elk jaar op het plein een hele grote kerstboom opgezet. Hier komen de inwoners, de dagen voor kerst naar toe. Er wordt altijd een avond georganiseerd met kerstliedjes, eten en gezelligheid. Veel familie van de inwoners op Ibiza woont in het buitenland dus zoeken ze de gezelligheid bij elkaar op het eiland op.

kerstboom-eularia

Ook kerstmarkten genoeg op Ibiza. Op elk pleintje is er wel een te vinden. Ook is er soms bij Las Dalias een soort kerstmarkt. Er staan kraampjes met eten, muziek, kerst artikelen en je kunt er gezellig wat drinken. Daarnaast zijn er veel muziekvoorstellingen in het thema van kerst.

Spanjaarden vieren kerstavond altijd uitbundig. Er wordt veel gegeten en familie en vrienden zoeken elkaar op. Je zult denken dat het nu niet druk is op het eiland en dat je zo ergens kunt eten maar niets is minder waar. De restaurants zijn met kerst hartstikke vol, reserveren is dus zeker geen overbodige luxe!

Het is zeker de moeite waard om een keer een weekendje met de kerst naar Ibiza te gaan. Gegarandeerd mooi weer en een leuke kerstsfeer!

Share: