Vaak krijgen wij de vraag gesteld, waar is het nou leuk om met kinderen heen te gaan, als je naar Ibiza wilt. Dit is natuurlijk altijd moeilijk, als je voor het eerst naar het eiland heen gaat.

Op Ibiza heb je het ‘feest-gedeelte’ en het rustige, idyllische deel. Vaak zijn de accommodaties  in het feest-gedeelte niet erg kindvriendelijk, dus daar verblijven vaak weinig families en meer jongeren. Plaatsen in Ibiza waar veel van dit soort accommodaties zijn, zijn: Playa ‘d Bossa, San Antonio en rondom Ibiza stad/ Eivissa.

In Santa Eularia zijn veel en goede hotels. Santa Eularia is vooral gericht op families. In deze hotels zijn ook vaak animatieteams aanwezig om de kinderen te vermaken. Santa Eularia is redelijk betaalbaar, vergeleken met andere delen van het eiland en je zit overal dicht bij.

Naast Santa Eularia ligt Es Canar. Dit is een toeristenplaats gebouwd voor families en hotels. Om de straathoek zijn hotels en verder is er een strand en vind je er wat toeristenwinkeltjes. Het is niet erg groot maar als je van plan bent om elke dag op pad te gaan, is het verblijven in Es Canar geen slechte keus.

filename-foto-jpg-thumbnail0

Ook Portinatx in het noorden is een leuk dorpje om te verblijven met kinderen. Wel zit je overal ver vanaf. Het is minimaal een half uur rijden naar Eivissa en naar de prachtige baaien in het westen, zit je wel even in de auto. Als je toch kiest om in Portinatx te verblijven en je wilt toch iets zien, huur dan een auto.

Rondom Ibiza stad zijn ook nog een aantal goede en kindvriendelijke hotels. Kijk wel goed, voor je boekt, omdat er een kans is dat je tussen de feestgangers zit die om 4 uur ’s nachts nog door je hotel lopen.

Huur je liever een eigen huis? Dan is er natuurlijk niets aan de hand en kun je overal boeken. Je bent dan niet afhankelijk van mede-vakantiegangers.

Ibiza is hartstikke leuk om met kinderen heen te gaan. Het is een familie eiland en er is genoeg voor kinderen te doen!

 

Share: