Vroeger was Ibiza het Mekka van de hippies. Tegenwoordig zorgen zij ook nog steeds voor de unieke gezellige internationale sfeer die op Ibiza hangt. Ibiza wordt ook wel de “original hippy heaven” genoemd. Wat is de dan die zogenaamde Ibiza hippie filosofie? Vrijheid en liefde!

Als je op Ibiza bent en graag het hippie gevoel wilt beleven dan heb je daarvoor meerdere mogelijkheden:

Welke plaatsjes moet je heengaan om wat van de hippie sfeer te proeven? In het kleine gehucht San Carlos leefden de meeste hippies in de jaren 60. Om tegenwoordig de aanwezige hippies te kunnen ontmoeten zul je naar San Juan moeten. Dit is een klein dorpje met een relaxte sfeer.

Een ander dorpje wat je kunt bezoeken is Santa Gertrudis. Langs de hoofdstraat vind je diverse winkeltjes en een aantal goede tapasbars en restaurants. Vooral als je hier een bezoek brengt tussen de middag vind je er Ibizencos, bohémiens en hippies. Het is een gezellig en levendig dorpje.

Hippie markt
Als je op Ibiza bent moet je ook echt een keer een hippie markt bezoeken. Je hebt verschillende hippie markten, maar de bekendste en grootste hippie markt is toch wel Las Dalias: www.lasdalias.com. Een andere grote hippiemarkt in de markt Punta Arabi in Es Canar.

In de Hippie stijl
Wil je helemaal in stijl de deur uit met een Ibiza hippie tas of een leuke riem? Kijk dan eens bij WorldfamilyIbiza.  Je vindt hun spullen over de hele wereld!

Peace!

Share: