IBIZA – Het eiland Formentera heeft al jaren te maken met een groot probleem wat betreft auto’s en motoren. In april 2019 werd bekend dat er meer voertuigen geregistreerd stonden op Formentera dan inwoners. Maar elke zomer kwamen daar tienduizenden voertuigen bij en sinds 2019 heeft men een limiet op het aantal toegestane voertuigen.

Degene die deze zomer met eigen vervoer naar Formentera wil gaan moet van te voren reserveren omdat er net zoals in 2019 een limiet is op het aantal voertuigen dat tot het eiland wordt toegelaten. 

Tussen 1 juli en 31 augustus 2020 mogen er 4% minder voertuigen naar het eiland komen, 21.487 voertuigen in totaal wat minder is dan de 22.382 voertuigen in de zomer van 2019.

De belangrijkste reden voor deze limiet is om te garanderen dat de bewoners van het eiland rustig kunnen leven, indien mogelijk. Daarnaast wil men met het limiet voor de voertuigen de kwaliteit en ervaring voor de toeristen verbeteren.

Naast een limiet aan voertuigen dat toegelaten wordt tot de eilanden tussen 1 juli en 31 augustus, moeten de eigenaren ook een bedrag betalen (een soort belasting). Voor een auto is dat 1 euro per dag met een minimum van 5 euro. Voor een motor dient men 0,50 euro per dag te betalen met een minimum van 2,50 euro.

Pre-reserveren is noodzakelijk en dat kan vanaf maart via de website formentera.eco terwijl het echte reserveren vanaf april open wordt gesteld.

Bron: Spanjevandaag

Share: