Wil je een dagje ontsnappen aan de drukte van Ibiza(stad)?  Of wil je gewoon eens wat anders doen? Plan dan eens een tripje naar Formentera!

Formentera is een gemeente en is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen.  Het eiland is ruim 82 km² groot, ligt 7 km van Ibiza verwijderd (ten zuiden) en is 19 km lang. Formentera heeft zo’n 8.000 vaste bewoners. Vanaf Ibiza kun je makkelijk met de boot naar Formentera. De havenstad van Formentera is La Savina; hier kom je aan met de boot vanuit Ibiza.

Vanaf de aankomst in de haven kun je zowel te voet als met de fiets het eiland verkennen. Kies je voor meer luxe, dan kun je er ook een (elektrische) auto huren. Aanrader voor de sportieveling is om bij aankomst in La Savina een fiets te huren om zo het eiland te verkennen. Je vindt genoeg plekken waar je fietsen kunt huren.

Op Formentera vind je stranden van heel fijn (en wit) zand, totaal is hier meer dan 20 km van de kustlijn strand!  Zo kun je te voet de kust in Es Pujols verkennen; hier vind je mooie kleine strandjes en mooie baaitjes en duinen. Bij Sant Francesc kun je bij Cala Saona terecht voor een populaire baai van 150 meter lang zandstrand. Ga je graag een keer duiken? Bezoek dan het Diving Centre Vellmari.

Voor een ontbijtje kun je een bezoekje brengen aan Big Store in de hoofdstad van het eiland: Sant Francesc. Dit is een mooie hang-plek waar je terecht kunt voor een lekker ontbijt maar ook voor je eerste verfrissende drankje van de dag. Achterin de Big Store vind je tevens een klein winkeltje. In dit tentje heerst er een hippy sfeer en het meubilair ziet er creatief uit! Een greep uit het ontbijt assortiment: diverse soorten eitjes, sandwiches, croissantjes en uiteraard nog veel meer. Vanaf 9 uur in de ochtend kun je hier terecht. Kijk voor meer informatie op de website van White-Ibiza.

Zin in een uitgebreide lunch tussen de palmbomen met een glas cava in je hand? Aanrader voor een lunch (maar ook voor diner) is Restaurant Juan Y Andrea; je vindt hier een uigebreide kaart met diverse vlees- en visgerechten. Het restaurant bevindt zich op het adembenemende witte strand Platja de Illetes.

Hotels
Blijf je liever langer op Formentera? Boek dan een lekker hotel op dit eiland. 

Dineren kun je bij het hippe boetiekhotel de Gecko each Club op Platja Migjorn. Deze beachclub ziet er trendy uit en heeft een mooie tuin met palmen. In de beachclub vind je o.a. op de kaart: Gazpacho, gegrilde groenten, tempura van garnalen, diverse salades, verschillende soorten paella, een burger, spaghetti en vele desserts om je vingers bij af te likken.

Bron: Ibiza & Formentera, Marco Polo, Ibiza, ANWB Extra & White-Ibiza

Share: