Heerlijk om weer een Ibiza boek te kunnen verslinden. Zelf word ik namelijk altijd blij van boeken die je weer even mee nemen naar Ibiza… Casa Ibiza is zo’n boek. De schrijfster Linda van Rijn heeft een hele fijne schrijfstijl en je wordt direct meegenomen in het verhaal.

De auteur van deze thriller is de Nederlandse Linda van Rijn; bekend van diverse andere spannende vakantiethrillers. Het boek heeft 235 pagina’s maar doordat er redelijk veel witruimte om de tekst heen zit en witte tussenbladen heeft is het verhaal zelf iets korter. Je gaat dan ook vrij vlot door het verhaal heen. Het is geen super-spannende thriller maar heeft zeker wel de spanning die een thriller moet hebben. Het verhaal is pakkend en leest fijn. De rode draad in het verhaal is vanaf het begin af aan duidelijk, maar het is ook leuk dat je wat meekrijgt van het leven op Ibiza, nachtleven en bijvoorbeeld exclusieve boottripjes. Een perfect boek om te lezen voordat je op vakantie gaat of juist als je aan een zwembad op je ligbedje ligt.

Omslag Casa Ibiza

Ben je dus nog op zoek naar een spannend boek met een verhaal dat plaats vindt op Ibiza om al in de vakantiesferen te komen? Dan is Casa Ibiza een aanrader. De eerste uitgave van dit boek verscheen in 2018, maar onlangs is er weer een nieuwe druk uitgegeven en kun je deze thriller voor slechts € 10,- kopen.

Omschrijving: In het familiehuis op Ibiza vindt Anna een onbekende ketting. Is dit het spoor naar de nooit opgeloste dood van haar zusje…

Als niet lang na haar moeder ook de vader van Anna de Kee overlijdt, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla van hun ouders op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft. Ze zijn druk met het huis, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza.

Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. In plaats daarvan komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.”

Uitgeverij: Marmer
Gegevens boek: ISBN: 9789460684227;
Prijs: 10 euro
Te koop via: bol.com

Share: