Een tip die ik graag met jullie wil delen gaat over een Italiaans restaurantje in Santa Eulària: San Martino. 

Samen met mijn ouders en zusje ging ik in 2013 voor het eerst naar Ibiza. Het jaar erna gingen we uiteraard weer. Net zoals in 2013 zaten we weer in een hotel in Santa Eulària. Nadat we een hele dag op het strand hadden gelegen, gingen we naar het hotel om te douchen en op te frissen. Daarna liepen we richting het centrum van Santa Eulària op zoek naar een leuk restaurantje. Het liefst eten we ’s avonds met uitzicht op zee, dus we gingen richting de boulevard. 

We kwamen langs een restaurant dat er vrij simpel uitzag, maar we keken op de kaart en we zagen dat het een Italiaans restaurant was. Wij zijn allemaal nogal gek op Italiaans eten, dus we gingen zitten. Meteen kwam er een jonge, slanke, Spaanse blondine aangesneld om ons heel erg vriendelijk te vragen wat we wilden drinken en of we iets wilden eten. Ik kreeg de kaart en ik zag meteen een pasta op de kaart staan die mij wel erg lekker leek: fettuccine met truffelsaus en champignons. Ik bestelde deze en toen ik mijn eerste hap nam, was ik verkocht. Na de fettuccine wilden we nog een toetje. We hadden natuurlijk al iets lekkers op de kaart zien staan: Pizza Nutella. Als je deze pizza eet, ben je verkocht. Alle toetjes die je ooit hebt gegeten vallen in het niet bij de Pizza Nutella. 

 Het jaar erna gingen we weer naar Ibiza en uiteraard aten we weer bij San Martino. We wisten inmiddels de naam van de Spaanse blondine: Clara. Ze kende ons nog van het jaar ervoor en was ontzettend blij dat we weer terugkwamen bij San Martino. Ze haalde haar Italiaanse vriend Francesco, die in de keuken staat, erbij en samen kwamen ze bij ons aan tafel zitten om te praten over allerlei dingen: Ibiza, Nederland, eten, noem maar op.  

Nu in 2019 gaan we voor de veertiende keer naar Ibiza. Alle keren zijn we minstens twee keer bij San Martino gaan eten. Het leuke aan San Martino is dat Clara en Francesco ontzettend hartelijk zijn en iedere keer weer blij zijn dat je er bent. Iedere keer als we komen eten, worden we weer hartelijk ontvangen en wordt Francesco meteen uit de keuken gehaald om met z’n allen bij te praten. Mijn favoriete gerecht is nog steeds de fettuccine met truffelsaus en champignons en natuurlijk de Pizza Nutella. 

Clara en Francesco leerden elkaar kennen in het vliegtuig op weg naar Londen. Ze brachten daar samen tijd door en werden uiteindelijk verliefd. Ze gingen samen naar Barcelona, waar Clara vandaan komt, en wilden daar samen een restaurant beginnen. Om ideeën op te doen vlogen ze naar Ibiza, maar ze vonden hier een leuk restaurant en wilden het hier proberen. Gelukkig maar, anders was er misschien nooit zo’n lekkere Italiaan geweest op Ibiza. 

Share: