IBIZA – Een illegaal feest in een beschermd bos dichtbij Torre den Rovira in de gemeente Sant Josep op Ibiza is zondag geëindigd met 40 arrestaties, gewonde agenten en een pistoolschot in de lucht bij het beëindigen van de rave.

Toen de politie begon met het beëindigen van de illegale rave en het ontruimen van het festivalterrein tussen de bomen van het beschermde natuurgebied, waren er volgens de Guardia Civil zo’n 200 mensen aanwezig. De partypeople hadden echter helemaal geen zin om weg te gaan en te stoppen met feesten waarna er schermutselingen waren tussen agenten en feestgangers.

Diverse agenten raakten gewond toen aanwezigen met ijzeren staven op de politieagenten begonnen in te slaan. Er werden ook stenen naar de agenten van de lokale politie gegooid waarna de Guardia Civil erbij werd gehaald om in te grijpen. Uiteindelijk waren er 40 agenten aanwezig van vier verschillende politie eenheden om de partypeople weg te halen. Daarbij werden ook 40 personen, waaronder de organisatie van het feest, gearresteerd.

In eerste instantie begonnen de agenten van de Lokale Politie de ingang naar het feestterrein te controleren maar toen ze mensen weg wilden halen begonnen de problemen toen een groot aantal van de aanwezige feestgangers agressief werd en met wat ze maar konden vinden de agenten aan vielen.

Daarop werd de hulp ingeroepen van diverse andere politie eenheden waaronder ook de oproerpolitie van de Guardia Civil die snel ter plaatse waren. Een aanwezige politieagent van de lokale politie maakte gebruik van zijn pistool om een waarschuwingsschot in de lucht te lanceren.

Tussen de bomen in het beschermde bos stonden diverse vrachtwagens waarvan enkele die omgebouwd waren tot camper en een veertigtal personenwagens. Volgens de politie leek het erop dat de organisatie van plan was om diverse dagen achter elkaar te gaan feesten in het bos.

Bekijk hier diverse foto’s van de politieactie.

Bron: SpanjeVandaag

Share: