16/09/2019 IBIZA – Op Ibiza is een 29-jarige Belg die op vakantie was zwaargewond opgenomen in het lokale ziekenhuis. De man sprong van de eerste verdieping van een appartementencomplex in Platja d’en Bossa in het zwembad maar raakte met zijn hoofd de grond. Hij is het nieuwste slachtoffer van het gevaarlijke balconing.

Zoals de lokale krant schrijft verblijft de 29-jarige Belgische toerist in een appartementencomplex in de toeristische zone van Platja d’en Bossa. Vrijdag op zaterdagnacht rond 4.30 uur kreeg 112 een melding binnen van een zwaargewonde man. Het bleek om de Belg te gaan.

De toerist was vanaf het balkon van zijn appartement op de eerste verdieping naar beneden gesprongen met als doel te belanden in het zwembad. Hij kwam echter met zijn hoofd hard op de grond terecht waarbij hij zwaargewond raakte en in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.

Zoals de kranten schrijven gaat het om een nieuw slachtoffer van het populaire maar gevaarlijke balconing, een trend bij toeristen waarbij het de bedoeling is van een balkon (of dak) te springen om in het zwembad te belanden. Daarbij zijn al tientallen gewonden en diverse doden gevallen.

Bron: Spanjevandaag

Share: