Hoewel wij bijna altijd positieve berichten delen over ons favoriete eiland Ibiza, en het liefst ook alleen maar die positieve vibe delen; heeft Ibiza helaas ook een keerzijde. Op Ibiza zijn namelijk – naast de vele toeristen die op het eiland komen om te genieten – helaas steeds meer mensen met slechte bedoelingen op het eiland.

Dat je in de clubs moet opletten op je spullen is wel bekend. Toch lukt het daar dieven (soms helaas vrij eenvoudig) tijdens de drukste clubavonden je te beroven. Zo werd een vriendin van ons tijdens een legendarische avond met David Guetta in de Pacha beroofd van alles wat in haar tasje zat. We stonden op dat moment in een hele drukke mensen massa bijna een soort van klem. Ze zag het gebeuren, maar het was zo overvol dat ze niks kon doen.. dat was voor ons wel meteen de laatste keer Pacha. Tip: neem een tasje mee met een rits die wat moeilijker “even snel” te openen is.

Foto huurauto / © Alberto Paredes / Moto Luis

Tegenwoordig zijn er op Ibiza ook veel auto-inbraken te betreuren. Dit kun je grotendeels wel (proberen te) voorkomen, Hierbij delen wij een aantal tips om auto-inbraken te voorkomen. Deze tips kregen we van de mooie website Besos de Ibiza.

  • Laat NOOIT iets van (waardevolle) spullen achter in je huurauto! Haal alles uit de auto en neem het mee.
  • Laat NOOIT je bagage achter in je auto, ook niet voor een korte stop bij de supermarkt of iets dergelijks, er wordt ingebroken op slechts enkele minuten en op klaarlichte dag en ja, ook op de parking van een drukke supermarkt.
  • Wees bijzonder aandachtig op de parkeerterreinen van grote stranden, zoals bv. Cala Comte, Playa den Bossa en de viewpoint aan Es Vedra, deze locaties staan bekend om inbraken. Zelfs wanneer er een parkeerbewaker aanwezig is, wordt er gestolen.
  • Sommige autoverhuurfirma’s adviseren om niets in de auto achter te laten en de wagen ook NIET af te sluiten, om glasbreuk te voorkomen. Want zelfs al laat je niets zichtbaar achter, dan nog slaan ze vaak je ruit in omdat ze vermoeden dat je spullen verstopt in bv. het handschoenkastje.
  • En nog een laatste tip van Besos de Ibiza: “Verder vernam ik via verschillende kanalen dat er momenteel ook een bende ‘sack jackers’ actief is, voornamelijk in en rond Playa den Bossa: ze rijden rond op een scooter en trekken strand-en handtassen van de voorbijgangers hun schouders, om vervolgens weg te scheren met al je bezittingen… “

Deze tips komen van de website Besos De Ibiza

Share: