Veel mensen denken bij Ibiza aan het eiland van de feesten en de clubs. Maar dat is lang niet het enige wat het eiland zo mooi maakt. Ook voor een vakantie met kinderen is deze bestemming ideaal. Zo kunnen de kinderen heerlijk spelen op het strand, snorkelen of uren in de zee zwemmen.

Het is natuurlijk wel makkelijk om te weten waar je dan naartoe kunt om zonder zorgen te beginnen aan de vakantie. Daarom hebben wij hieronder een aantal stranden voor je op een rijtje gezet die eigenlijk wel een must-visit zijn als je met kinderen op vakantie gaat.

Cala Llonga

Cala Llonga is een van de stranden waar je tijdens de vakantie heerlijk met de kinderen kunt genieten. Het strand ligt zo’n 2 kilometer van Ibiza-stad en door de groene omgeving kun je hier genieten van alle rust. Kinderen kunnen hier lekker spelen doordat het strand langzaam afloopt in het water. Ook is er een speeltuin voor als ze even genoeg hebben van het zwemmen. Activiteiten als duiken, parasailing, waterskiën of windsurfen maken het voor jezelf ook aangenaam. Familytime!

Cala Benirras

Wat Cala Benirras zo bijzonder maakt zijn de bongospelers en de hippies die de zonsondergang vieren met muziek en dans. Erg leuk om samen met de kinderen te gaan kijken aan het einde van de zondagmiddag! Maar overdag is er ook genoeg te beleven. Dit prachtige strand bestaat uit kleine steentjes en zand. Het water is erg helder en daarom leuk voor de kinderen om in te snorkelen. Tip: neem waterschoenen mee want de rotsen in het water zijn niet echt prettig als je de zee in loopt.

Cala Bassa

Dit is toch wel onze favoriet! Op ongeveer 15 minuten rijden van San Antonio vind je het strand Cala Bassa. Dit strand is makkelijk te bereiken en je kunt de auto gemakkelijk parkeren in de omgeving. De kinderen kunnen hier lekker spelen en jij kunt ze vanaf ligbed goed in de gaten houden. Door het fijne witte zand kun je ook een plekje zoeken waar je met z’n allen op handdoeken kunt liggen in het zonnetje. Maar het strand biedt ook genoeg mogelijkheden om in de schaduw te zitten. Voor een hapje of een drankje kun je terecht bij de Cala Bassa Beach Club; hier kun je de dag beginnen met een ontbijt, maar ook voor lunch, borrel of diner zit je hier goed.

Kindvriendelijke restaurants

Nieuwsgierig welke restaurants op Ibiza kindvriendelijk zijn? Lees dan mijn blog met tips voor de leukste restaurants.

Ligging en bereikbaarheid stranden

De meeste stranden op Ibiza zijn goed bereikbaar per auto. Openbaar vervoer op Ibiza is niet zo betrouwbaar en gaat ook lang niet naar alle mooie plekken op Ibiza. Reis je met kinderen naar Ibiza? Zorg er dan voor dat je betrouwbaar (via mij) een auto huurt. Er is ook genoeg keus aan kinderzitjes voor in de auto.

Share: