Reis jij met je kind(eren) naar Ibiza? Dan heb ik wel een aantal leuke tips voor je waar je met kinderen heel relaxed kunt lunchen of borrelen.

Dit jaar komen we al weer 13 jaar op Ibiza. De eerste jaren op Ibiza stonden voor ons vooral in het teken van vrijheid blijheid en vooral het nachtleven ontdekken. Sinds de komst van ons eerste zoontje is dit wel wat veranderd. De nachtclubs werden langzaam maar zeker ingeruild voor lunchlocaties waar onze baby makkelijk kon slapen of aan tafel kon zitten. Ondertussen hebben we 2 kinderen die allebei niet tot de categorie “lang-aan-tafel-blijven-zitten” horen. De afgelopen jaren zijn wij dus flink op zoek geweest waar onze kinderen ook een leuke tijd hebben tijdens onze lunch of borrel. Ibiza zelf is gelukkig heel kindvriendelijk en je bent (bijna) overal welkom met je koters. Mijn mening: Ibiza is ook fantastisch met (kleine) kinderen!

Echter, op Ibiza heb je toch ook plekjes waar je soms als enige met jonge kids er tussen zit. Zo hebben wij eens ontbeten in (adults only) hotel Hostal La Torre. Ondanks dat kinderen in het restaurant wel mochten meekomen, voelden we ons toch wat ongemakkelijk met onze luidruchtige kids tussen veel andere rustige bezoekers. De volgende keer dat we hiernaar toe gaan plannen we ons bezoekje zonder de kids.

  • Raco Verd

Hierbij deel ik 5 restaurants tips waar je wat mij betreft meer dan welkom bent met je kinderen. Zij kunnen lekker spelen en jij kunt ontspannen genieten van een hapje en een drankje.

Raco Verd – San José

Geschikte plek voor: Borrel/vroeg diner.
Raco Verd heeft een fijne binnentuin waar je ongedwongen op krukjes, stoelen of lounge banken kunt zitten. Er wordt vaak livemuziek gespeeld en de kinderen kunnen hier makkelijk vrij rondlopen. Onze kids hadden hier dan ook binnen een mum van tijd een vriendje uit Ibiza gemaakt.

Musset Café – Santa Gertrudis

Geschikte plek voor: Ontbijt, lunch of borrel.
Bij Musset Café serveren ze super lekkere sapjes en taarten. Daarnaast zijn de lunchgerechten ook aan te raden. Twee pluspunten voor kinderen: Voor de deur (alleen een straatje oversteken) vind je een leuke speeltuin. Tevens hebben ze binnen een kidscorner met divers speelgoed. Ideaal dus ook als het een keertje wat minder lekker weer is.

Passion Café – Ibiza stad (Marina Botafoch)

Geschikte plek voor: Ontbijt of lunch.
Zin om buiten de deur te ontbijten maar meteen wat leuks te doen met je kleintje? Ga dan langs het Passion Café in Marina Botafoch (bij Ibiza stad). Hier vind je een grote speeltuin aan de overkant. Deze speeltuin heeft diverse speeltoestellen voor de allerkleinsten tot grotere kinderen.

Atzaro Beach – Cala Nova

Geschikte plek voor: Lunch, borrel/vroeg diner.
Het strand Cala Nova is allereerst een kindvriendelijk strand waar je kleintje zich uren kan vermaken, Bij Atzaro kun je heerlijk lunchen. Ze hebben hier een leuke speelhoek. In deze speelhoek hebben ze niet superveel speelgoed, maar elk nieuw speelgoed is vaak leuk genoeg 🙂

La Paloma – Sant Llorenc

Geschikte plek voor: Lunch of diner.
La Paloma vind je in het Noord-Oosten van Ibiza. Je zit hier in een romantische tuin. Ze serveren hier gezonde gerechten en hebben er heerlijke wijn. Ze hebben hier ook aan de kinderen gedacht, er is een klein speelhuisje aanwezig en schommels. Daarnaast kunnen de kids ook vrij rondlopen in de tuin.

Share: