Ben je op zoek naar een gave plek die niet alleen bekend staat om het bruisende nachtleven en prachtige stranden, maar ook om adembenemende zonsondergangen? Dan is Ibiza de perfecte plek voor jou! Ik ben gek op die magische sunsets die de horizon mooi verkleuren in de avond. In deze blog neem ik je mee langs de meest betoverende zonsondergangplekken op Ibiza. Naast een van mijn favoriete zonsondergang locaties op je to-visit te zetten, heb ik nog een tip voor je: plan op Ibiza een toffe excursie!

Op zoek naar authentieke ervaringen op Ibiza?

Ben je naast de standaard toeristenuitjes op Ibiza ook op zoek naar een authentieke ervaring op Ibiza? Er is zo veel meer leuks te doen op Ibiza! Wat dacht je van heerlijk suppen? Of kies een van de andere gave en authentieke tourervaringen die je echt laten kennismaken met de cultuur en de mensen van Ibiza.

Ben je nieuwsgierig geworden? Ontdek unieke tours en verborgen juweeltjes op Ibiza. Hier vind je meer informatie.

Hostal La Torre: Een oase van rust

Hostal La Torre is gelegen in Cap Negret, slechts 3 km van het centrum van Sant Antoni. Deze locatie wordt omringd door mediterrane planten en de baaien van Cala Gracio en Punta Galera. Hostal La Torre is een adults only hotel en restaurant. Geen plek dus om met jonge kinderen naar toe te gaan in de avond. Dit is echt een superromantische plek! Wij hebben hier in oktober 2023 gegeten: dit was super! Niet goedkoop, maar je betaalt ook voor de sfeer en de locatie. En als de zon dan langzaam de zee inzakt.. echt een aanrader! Zet hem maar op je lijstje voor dit jaar. Groot pluspunt: ook in de winter geopend. Lees meer of reserveer direct via hun officiële website.

San Antonio's Cafe del Mar: Een legendarische plek

Een van de meest iconische locaties op het eiland om de zon te zien ondergaan, is ongetwijfeld Cafe del Mar in San Antonio. Dit legendarische café staat bekend om zijn relaxte sfeer en chill-out muziek, perfect afgestemd op de langzaam verdwijnende zon. Neem plaats op het terras met een lekkere gin-tonic in de hand en laat de kleurrijke lucht je betoveren terwijl de zon langzaam in de Middellandse Zee zakt.

Hostal la Torre
San Antonio

Es Vedrà: Een magisch uitzichtpunt

Een andere must-visit locatie voor een onvergetelijke zonsondergang is het adembenemende uitzichtpunt bij Es Vedrà. Dit magische eiland voor de kust van Ibiza staat garant voor een panoramisch schouwspel wanneer de zon ondergaat. Het dramatische silhouet van Es Vedrà tegen de kleurrijke lucht creëert een fotogeniek tafereel dat elke avond weer anders is. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze betoverende momenten vast te leggen. Je kunt de zon ook zien ondergaan vabaf het strand Cala d’Hort. Ook hier heb je uitzicht op Es Vedra. En tip: ga eerst uitgebreid lunchen/borrelen bij El Carmen.. en daarna schuif je zo het strand op voor de zonsondergang.

Benirràs Beach: Een betoverende avondsfeer

Benirràs Beach staat niet alleen bekend om zijn kristalheldere water en chille sfeer, maar ook om zijn unieke zonsondergangritueel. Op zondagavonden verzamelen lokale bewoners en bezoekers zich op het strand om de zonsondergang te aanschouwen, terwijl de drums klinken en een bijna mystieke sfeer zich verspreidt. Het is een ervaring die je niet mag missen als je op zoek bent naar een betoverende avondsfeer. Let wel op dat je echt op tijd komt vanwege de extreme drukte met parkeren (vooral in hoogseizoen). Lees hier meer over Benirras.

Es Vedra
Benirras

Cala Comte: Favoriet voor de perfecte zonsondergang

Een aanrader voor een onvergetelijke zonsondergang is toch wel he restaurant Sunset Ashram bij Cala Comte. Al meer dan tien jaar kom ik hier heel graag… zeker reserveren als je hier tussen mei en oktober wil dineren. Vraag dan ook duidelijk om een plek dicht bij de zee voor het mooiste uitzicht. Vanaf het restaurant –  maar ook vanaf het strand – heb je een idyllisch decor waar je met een koud drankje langzaam aan de zon achter de horizon ziet verdwijnen. Erg tof! Er wordt ook vaak bijpassende muziek gedraaid als de zon ondergaat.  

Cala Tarida: Een panoramisch uitzicht op de zonsondergang

Een andere betoverende plek om de zon te zien ondergaan, is Cala Tarida, vooral wanneer je dit doet vanaf The Cotton Beachclub. Met het adembenemende panoramische uitzicht biedt deze locatie een unieke ervaring. Echt een toffe en stylish locatie. Niet goedkoop, wel tof om eens te lunchen of te borrelen. De cava sangria beviel ons hier erg goed! Tip: Ga hier rond 16.00 uur heen voor een borrel en hapjes. Blijf dan op het terras hangen voor de perfecte setting om de zon onder te zien gaan.

Cala Comte
Cala Tarida
Share: