Stel je voor: een stralende zomerdag, een azuurblauwe zee en vier enthousiaste vriendinnen die klaar zijn voor een nieuw avontuur. Zo zag onze recente sup-tour op Ibiza eruit! Alle vier waren we nog groentjes in de wereld van het (SUP) boarden, het leek ons dan ook gaaf om juist op Ibiza dit voor de eerste keer te proberen met elkaar.

Onze ervaring met de sup-tour

Na wat zoekwerk vonden we de perfecte sup-tour: een boottocht van 3 uur varen, suppen en snorkelen. De tour was inclusief een basisles en uitleg hoe je moet suppen. Onze gids, de energieke en enthousiaste Ruben, deelde zijn uitgebreide kennis en ervaring met ons. Hij gaf ons handige tips en tricks en legde uit waar we op moesten letten. Eerlijk gezegd was het in het begin een beetje veel informatie… We voelden de zenuwen wel een klein beetje zenuwen opkomen. Gelukkig bleek het in de praktijk allemaal wel mee te vallen en was vooral heel erg leuk om te doen!

We begonnen op onze knieën op het board, maar al snel voelden we ons zelfverzekerd genoeg om rechtop te staan. Het was een supertof gevoel om over het water te kunnen suppen. Je ziet Ibiza echt vanaf de andere kant. Onze tour vond plaats in de regio van Cala Bassa. Samen met Ruben zijn we langs en door verschillende grotten heen gegaan, echt een unieke ervaring!

Snorkelen en fruit

Na onze sup-avonturen was het tijd om ook nog te snorkelen. Ondergedompeld in het kristalheldere water, zwommen we tussen kleurrijke vissen en langs prachtige grotten. Na afloop werden we verwend met een heerlijke schaal vers fruit en verfrissende drankjes. Op de terugweg zaten we lekker in het zonnetje op de boot bij te komen en na te genieten van deze gave ervaring.

Een grote aanrader!

Ik kan je de sup-tour zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een unieke en actieve ervaring op Ibiza. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met suppen, het is een activiteit die je niet mag missen. Wil je meer hierover weten? Stuur me een mailtje, dan geef ik je informatie door.

Sup-tour boeken? Kijk dan hieronder:

Share: