De eerste keren dat wij naar Ibiza gingen, dachten we als accommodatie niet snel aan een camping. Echter, door verhalen van anderen en o.a. de film ‘Verliefd op Ibiza’ was mijn interesse toch wel gewekt.

Voor sommige Ibiza vakantiegangers betekent het Ibiza (hippie) gevoel namelijk verblijven in een hippie caravan op een camping. Zelf hebben wij op Ibiza slechts 1 camping uitgeprobeerd, maar aangezien we regelmatig mails ontvangen met vragen over low budget accommodaties en campings, hebben we hieronder een aantal camping op een rijtje gezet.

Camping La Playa
Deze camping ligt in het dorpje Es Canar en is bekend uit de film ‘Verliefd op Ibiza’. Je kunt hier een tipi tent huren en o.a. kleine nostalgische hippie caravans (voor 2 personen) en chalets. Uiteraard kun je er ook met je eigen tent staan. De hippies (of wellicht hippie-wannabees) zitten vaak dagelijks te blowen op het terrein. Dat is dan ook de reden geweest dat wij dit geen geschikte camping vonden met een kind van 2 jaar 😉 Voordeel van deze camping is de Cafetaria Chirincana waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Meer info en prijzen van deze camping lees je hier.

Camping Cala Nova
Deze camping ligt slechts 50 meter van het strand Cala Nova. Dat is een groot voordeel, want Cala Nova is een fijn strand met een heerlijke beachclub (Atzaro).  Als je geen zin hebt om je eigen tentje op te zetten, dan kun je hier ook een tipi of een sfeervolle houten bungalow huren. Er is ook een winkeltje en snackbar aanwezig en een speelgedeelte voor de kinderen, ideaal dus. Meer info en prijzen van deze camping lees je hier.

Camping San Antonio
Ook in San Antonio is er een camping, echter deze plaats raden wij meestal nooit aan vanwege het hoge aantal Engelse (dronken)toeristen dat in deze plaats verblijft. We hebben geen ervaring of informatie over het soort bezoekers van deze camping. Wil je meer weten over deze camping? Hier kun je meer info lezen over deze camping.

Camping es Cana
Deze camping ligt in het dorpje Es Canar, dit dorpje is vooral bekend door de grote hippiemarkt: Punta Arabi.  Deze camping hebben wij in september 2016 voor het eerst uitgeprobeerd. We hadden deze camping uitgekozen omdat we hoorden dat het een kindvriendelijke camping zou zijn, met kinderbadje. Aangezien wij absoluut geen echte kampeerders zijn, boekten we in Nederland alvast een bungalow. De omschrijving was eenvoudig maar klonk verder prima.

bungalow-es-cana

Chalet es cana (wij verbleven in een bungalow)

Wij kwamen half september op deze camping aan, aan het eind van het hoogseizoen. Helaas viel de camping voor ons erg tegen: het campingterrein was erg kaal, weinig begroeiing: alle bungalows, tenten en tipi’s stonden op en groot terrein waarbij je zo van de ene naar de andere kant kon kijken. Het sfeervolle aan een camping vind ik vaak dat je ook diverse beschutte plekjes hebt en dat je het gevoel hebt echt in de natuur te zitten, dat misten wij bij Camping es Cana.

Doordat de camping aan een doorgaande weg ligt, had je ook op de camping divers geluid van verkeer of vanuit het dorpje zelf. Het dorpje Es Canar is wat ons betreft echt alleen leuk voor de hippiemarkt, voor de rest is hier weinig aan: sfeerloos, veel Engelsen, goedkope winkeltjes en barretjes waar je voetbal kan kijken. De bungalow zelf was heel basic. Op zich prima, maar voor ons achteraf gezien toch te weinig comfort. Dit is natuurlijk persoonlijk en wellicht voor vele mensen geen probleem. Daarnaast was onze bungalow zo gehorig dat we onze buren ’s nachts letterlijk konden horen snurken. Als je een echte kampeerder bent dan is deze camping misschien wel leuk voor je. Met name de tipi tenten zagen er zeker sfeervol uit. Daarnaast stonden er ook mensen met een eigen caravan; met een eigen caravan heb je in ieder geval nooit last van buren 😉

Meer info en prijzen van deze camping lees je hier. Boek je na het lezen van deze blog toch liever een hotel? Hier vind je alle hotels van Ibiza bij elkaar.

Ben jij wel eens op een camping geweest en/of heb je zelf nog toevoegingen over campings voor Ibiza? Deel ze hieronder!

Liefs, Patricia

Share: