Hoewel wij zelf al jaren vaak het Zuid-Westen bezoeken van het eiland, is het Noorden net zo prachtig! Zoek je meer rust en minder toerisme? Verblijf dan eens in het sfeervolle baaitje in Portinatx. Je vindt hier ook genoeg restaurants en mooie hotels, maar daarnaast ook kristalhelder water en vooral veel rust.

Portinatx bestaat uit verschillende strandjes, je loopt zo van het ene strandje naar het andere strandje. Geniet ook van alle vele bootjes die liggen te dobberen in de zee. Portinatx is een heerlijke plek om lekker te zonnen, te spelen met de kinderen, lekker te eten en te genieten van het mooie uitzicht. Ibiza is hier zo mooi! Weinig verkeer, veel groen, mooie baaitjes en weinig herrie(makers).

Sfeer

In 1 woord: rust. Het is een mooi strand met fijn zand en vooral heel erg mooi water, kristhalder, die kleuren, zo mooi. Ik bleef maar foto鈥檚 maken. Je kunt hier ook heel mooi snorkelen. Het is er gezellig qua mensen, maar je hebt hier geen feesten. Er zijn wat winkeltjes en supermarkten, maar voor de rest heb je hier niet veel. Wel rijd je vanaf Portinatx naar vele andere mooie plekjes in het Noorden.

Locatie

Doordat het in het Noorden ligt is het vanaf het vliegveld ongeveer een uurtje rijden. Op zich geen probleem, want het is sowieso een aanrader om een auto te huren op Ibiza. In Portinatx heb je het populaire en sfeervolle restaurant Los Enamorados, zeker een bezoekje waard. In het Noorden heb je tevens ontzettend veel leuke plekjes om heen te rijden, zoals The Boathouse en The Giri Cafe.

Gezinnen

Het is een fijn badplaatsje dat erg geschikt is voor gezinnen. Het is hier lekker rustig en je vindt er daarom ook weinig feestgangers 馃槈 Daarnaast loopt het water heel langzaam aan af, het is vrij ondiep, ideaal dus met kleine kids. Ligstoelen en parasols zijn ook beschikbaar op het strand. In Portinatx vind je ook diverse speeltuintjes en de restaurants hebben ook vaak wat speciaal voor de kinderen op de kaart staan.

Verblijf Portinatx

Toen ik in Portinatx verbleef was ik samen met een goede vriendin. We waren zonder kinderen en sliepen in dit heerlijke Adults Only hotel. Maar Portinatx heeft ook veel andere hotels, zoals deze hotels.

Share: