Picture this: de zon gaat langzaam onder en de lucht verandert van kleur.. op het rooftop terras sta je met een lekkere cocktail in je hand en heb je uitzicht op Es Vedra. Dat klinkt toch fantastisch? Dat kun je meemaken bij Petunia. Sinds een aantal jaar is dit een Adults Only hotel, dus dit hotel boek je niet met je jonge kinderen. 

Mijn persoonlijke ervaring

In 2022 verbleef ik hier samen met een vriendin. De ontvangst begon heel fijn met een glaasje bubbels. De kamer (suite) die wij kregen was heel stijlvol. Vanaf ons terras hadden we mooi uitzicht op het zwembad en op Es Vedra. Helaas waren wij er precies met wat minder weer, dus de rooftopbar bleef gesloten. In de avond hebben wij heel fijn gegeten in het restaurant (Tip: maak van te voren wel een reservering). En dan even over het ontbijt: wat mij betreft echt een van het beste ontbijt buffet dat ik heb gezien: geen grootschalig ontbijt buffet, maar veel kleinschaliger met daarbij ontzettend veel verse producten. De keuze was echt zeer uitgebreid, met zelfs verse avocado, guacamole en heel veel noten en zaden. Echt heerlijk!

Sfeer Petunia

Rond 2014 verbleven wij hier al een keer met ons gezin en vrienden. De huisjes waren toen vrij basic en gedateerd. Het terrein van het hotel was toen al wel heel mooi en sfeervol. Ondertussen is Petunia al een aantal jaren adults only. Het is volledig gerenoveerd, en wow dit is heel goed gelukt! Het is een klein Boutique hotel en de kamers zijn met veel smaak ingericht. Een hele fijne sfeer en inrichting. Aan de ene kant stiekem wel jammer dat je niet met je kinderen hierheen kan.. maar aan de andere kant geniet je zo wel echt van de rust en de fijne vibe.

Voor- en nadelen Petunia

Een groot voordeel van dit hotel: je parkeert pal voor de deur. Altijd plek en geen extra kosten dus. Daarnaast heeft Petunia echt ontzettend veel sfeer, er hangt echt een hele fijne vibe. Nadeel was voor ons wel dat de kamer gehorig was. We kunnen ons voorstellen dat wanneer je net een luidruchtig stel naast je (of de kamer boven je) hebt zitten, dat je dit wel zou kunnen horen. Maar wij waren er in een rustigere periode dus hebben hier heerlijk geslapen. 

Leuke hotspots in de buurt

Als je bij Petunia verblijft zou ik je zeker aanraden om de wandeltocht te maken naar het uitkijkpunt dat op Es Vedra kijkt. Daarnaast zijn dit grote aanraders:

Share: