Mensen kijken, lekker eten en een lekkere cocktail; waar kan dit beter dan in een strandtent op Ibiza? Toen ik de vorige keer op Ibiza was, heb ik een aantal leuke strandtenten ontdekt, waar ik zeker dit jaar weer heen ga. Deze strandtenten zitten verspreid over heel Ibiza en zijn voor ieder budget!

Ten eerste: Sunset Ashram in Cala Comte

Dit is een hele leuke strandtent! Cala Comte is een kleine baai en is in het hoogseizoen meestal erg druk. Dan kan het erg massaal worden maar toch heeft Sunset Ashram nog een beetje die oude hippie sfeer. Erg relaxt met fijne muziek! De strandtent heeft als dak een soort riet, wat doorschijnt. Vooral  ’s avonds geeft dit een grappig en speciaal effect. Het eten en drinken is er ook erg goed. De keuken heeft een mediterraanse tint en de cocktails zijn er heerlijk. Je zit in een inham en kijkt uit over de zee (er zijn geen ramen). Ook het bijhorende winkeltje is erg leuk voor een betaalbare prijs!

Leuk feitje: een deel van Verliefd op Ibiza is hier opgenomen!

Ten tweede: El Chiringuito in diverse plaatsen op het eiland

El Chiringuito is een van de bekendste strandtenten op Ibiza. Je vindt El Chringuito in diverse plaatsen zoals Es Cavallet en Cala Tarida. Toen ik vorig jaar bij Cala Tarida lag, kwam ik deze strandtent toevallig tegen omdat ik een hapje wou eten (later zag ik dat Gerard Joling, David Guetta en andere artiesten er ook vaak komen). Bij Chiringuito zie je elk type vakantieganger, van gezinnen tot beroemdheden. Je hebt er lekkere salades, nacho’s, cocktails, broodjes en tapas. Het heeft een lounge sfeer en iedereen is er erg relaxt.

IMG_3181

Ten derde:  de juicebar in Las Dalias

In het midden van de hippiemarkt Las Dalias, bevindt zich een juice/smoothie/cocktail bar. Hier maken ze met vers fruit de lekkerste smoothies en hier hebben ze de lekkerste cocktails. Het is hier altijd erg druk maar je kunt je drankje meenemen en zelf bepalen waar je gaat zitten. De drankjes zijn hier betaalbaar.


IMG_3414Ten vierde:  Sa Trinxa op Las Salinas.

Naast dat dit strand (Las Salinas) erg leuk en divers is, is Sa Trinxa ook erg leuk. Bij Sa Trinxa komt het ‘hippie’ volk dansen op het strand en in de zee onder het genot van een dj. Het eten is erg eenvoudig maar wel lekker, de prijzen zijn er tevens goed. Aanrader: de sangria!

IMG_3358

Share: