Het kan natuurlijk een keer gebeuren: je bent  – eindelijk – op zonnig Ibiza… en dan is het de hele dag bewolkt! Wat zijn de alternatieven voor wanneer je niet naar het strand gaat?

Shoppen
Een dagje shoppen of kraampjes afstruinen kan prima bij een dagje bewolking. Als je een (grote en bekende) hippie markt wil bezoeken kan dat op de woensdag; dan heb je een hippiemarkt bij Es Canar. Op zaterdag kun je terecht bij Las Dalias. Dit zijn de twee grootste hippie markten.

In Ibiza stad barst het verder van de leuke boetiekjes en winkeltjes waar je wel wat uurtjes kunt vullen. In het oude stadsdeel liggen de winkels bij elkaar in Carrer de la Santa Creu en rond Plaça del Sol. In de straatjes rondom de markt en buiten Dalt Villa vind je vele winkeltjes waar je goed kunt slagen voor kleding, schoenen en accessoires.

Grot
In het Noord-Oosten bij Port de Sant Miquel vind je een hele oude druipsteengrot: Cova de Can Marca.  De toegangsprijs is circa € 8,50 en deze grot is alleen toegankelijk met een rondleiding. Kijk op www.covadecanmarsa.com voor meer informatie.  In San Antonio vind je nog drie andere grotten, namelijk Cova des Vi (Noorden van San Antonio), Cova de Santa Agnès en Cap Blanc Aquarium.

Spa
Op Ibiza vind je diverse Spa’s waar het goed vertoeven is. Bezoek dan ook eens een van de volgende Spa’s:

Insotel:
C/Narcisos s/n Urbanización Siesta
Santa Eulária Des Riu
T 34 971 807000

Aguas de Ibiza:
C/Salvador Camacho s/n
Santa Eulária Des Riu
T 34 971 319991

Ibiza gran hotel:
Paseo Juan Carlos I
17 07800 Ibiza
T 34 971 806 806

Atzaro:
Ctra. de Sant Joan km 15
Santa Eulariá Des Riu
T 34 971 338838

Bronnen: Google / Mijn Ibiza – Rutger Castricum /  Ibiza Formentera van Marco Polo

 

Share: