Het kan natuurlijk een keer gebeuren: je bent  – eindelijk – op zonnig Ibiza… en dan is het de hele dag bewolkt! Wat zijn de alternatieven voor wanneer je niet naar het strand gaat?

Hippiemarkten

Een dagje shoppen of kraampjes afstruinen kan prima bij een dagje bewolking. Als je een (grote en bekende) hippie markt wil bezoeken kan dat op de woensdag; dan is de hippiemarkt Punta Arabi geopoend in Es Canar. Op zaterdag kun je terecht bij Las Dalias. Dit zijn de twee grootste hippie markten.

Shoppen in Ibiza stad

In Ibiza stad barst het verder van de leuke boetiekjes en winkeltjes waar je wel wat uurtjes kunt vullen. In het oude stadsdeel liggen de winkels bij elkaar in Carrer de la Santa Creu en rond Plaça del Sol. In de straatjes rondom de markt en buiten Dalt Villa vind je vele winkeltjes waar je goed kunt slagen voor kleding, schoenen en accessoires. In Ibiza heb je ook de bekende ketens zoals de Zara, Mango en Stradivarius. 

Grotten op Ibiza

In het Noord-Oosten bij Port de Sant Miquel vind je een hele oude druipsteengrot: Cova de Can Marca.  Deze grot is al meer dan 10.000 jaar oud! Deze grot is alleen toegankelijk met een rondleiding. Kijk op www.covadecanmarsa.com voor meer informatie.  In San Antonio vind je nog drie andere grotten, namelijk Cova des Vi (Noorden van San Antonio), Cova de Santa Agnès en Cap Blanc Aquarium.

Uitgebreid lunchen of borrelen

Weer of geen weer: uitgebreid lunchen of borrelen is altijd een goed idee! Met zonnig weer uiteraard op terras of op het strand, maar met regen zijn er ook nog zo veel goede restaurants op het eiland. Hier zie je een aantal restaurants.

Mijn favorieten om binnen te zitten: La Oliva of La Brasa in Ibiza stad, Wild Beets in Santa Gertrudis en sowieso restaurant Atzaro (tevens een tip voor wellness).

Wild Beets
La Brasa

Wellness op Ibiza

Atzaro

Ctra. de Sant Joan km 15
Santa Eulariá Des Riu
T +34 971 338838

Mijn favoriet is Atzaro! Of je nou in het hotel verblijft of niet, je kunt hier altijd een yoga les volgen, een heerlijke massage nemen of genieten in de sauna of hamam. Het is handig om wel te reserveren. Lees er meer over op hun website.

7 Pines Resort

Calle Puig Delfin s/n
07830 Sant Josep de sa Talaia
T +34 971 19 52 00

Deze locatie is nog super nieuw en vooral heel erg gaaf!  Ze bieden hier van alles aanL van massages tot yoga. Daarnaast hebben ze hier een heerlijke sauna en zwembad. Bekijk voor prijzen en beschikbaarheid hun website.

Aguas de Ibiza 

C/Salvador Camacho s/n
Santa Eulária Des Riu
T +34 971 319991

Dit is een luxe 5-sterrenhotel met maar liefst 1500m² Spa. Je kunt hier diverse lichaams- en gezichtsbehandelingen boeken. Lees er alles over op hun website. 

Atzaro zwembad
Share: