Met verschillende vliegtuigmaatschappijen is het mogelijk om naar Ibiza te vliegen. Het enige nare aan de winter is dat er vanaf een Nederlandse luchthaven slechts 2x per week direct wordt gevlogen op Ibiza, althans: vergeleken met de zomer. Maar niet getreurd want eind maart 2015 komt het zomerseizoen er weer aan. Met Ryanair is het dan weer mogelijk om vanaf Weeze Airport naar Ibiza te vliegen.

Auto huren op Ibiza

Allereerst: Een goede tip is het huren van een auto op Ibiza. Dit geeft je de vrijheid om het eiland op eigen tempo te ontdekken. Eenmaal geland (van vanaf Weeze Airport) op Ibiza kun je bij het vliegveld meteen je huurauto oppikken.

Weeze Airport

Vliegveld Weeze ligt net over de grens bij Venray. Het is een Duits vliegveld waarvandaan nu voornamelijk Ryanair vliegt. Het vliegveld is ongeveer even groot als Eindhoven Airport en dus ook iets groter dan Rotterdam of Eelde Airport. Vliegveld Weeze is een modern vliegveld met alle gemakken die een luchthaven tegenwoordig moet hebben, of het nou een regionaal airport is of niet. Weeze is juist fijn omdat het tenminste niet zo groot is als Schiphol. Vertragingen door drukte zijn ook niet mogelijk en de tickets zijn nog goedkoper ook! Dit komt door het Duitse belastingstelsel; vliegreizen worden minder zwaar belast dan in Nederland.

Het enige nadeel van Weeze

Het enige nadeel van Weeze Airport is dat het vrij afgelegen ligt. Dat wil zeggen: Eindhoven Airport ligt dichtbij Eindhoven, Rotterdam The Hague ligt tussen Rotterdam en Den Haag in en Weeze ligt vlakbij… Weeze. Weeze Airport wordt ook wel ‘vliegveld Dusseldorf Weeze’ genoemd. Dit is alleen zwaar onterecht! Weeze ligt namelijk meer dan 80 kilometer van de stad Dusseldorf vandaan! Toch is het vliegveld redelijk goed bereikbaar. In de toekomst krijgt het zeer waarschijnlijk een treinstation, tot dan toe moeten de reizigers het nog doen met een treinreis naar station Weeze en dan per shuttlebus naar de luchthaven. Station Weeze is gelukkig niet zo ver van Weeze Airport vandaan: het is zo’n 3 kilometer. Toch kan het voor sommige mensen vervelend zijn dat ze niet direct op de luchthaven aankomen.

Goedkope tickets vanaf Weeze

Tickets vanaf Weeze zijn heel goedkoop! €29,99 voor een enkele reis is een normaal tarief bij Ryanair. Een retourtje kost vanzelfsprekend zo’n €60. Dit is wel als je precies de dagen uitkiest die het goedkoopst zijn, normaal gesproken kost een retourtje zo’n €90. Dat is natuurlijk ook heel goedkoop!

Succes met het uitzoeken van je vlucht naar Ibiza airport in 2018!

Deze gastblog is tot stand gekomen in samenwerking met Jelle Teijens

Share: