Regelmatig krijgen wij de vraag hoe het is om in de winter op Ibiza te zijn. Nou wonen wij helaas gewoon in Nederland, maar we zijn zelf wel twee keer in maart op het eiland geweest. In de winter kan het ook op ibiza fris zijn, maar nooit zo koud als in Nederland en het voelt altijd anders aan. Het kan met gemak ook 15 of zelfs 20 graden zijn en als dan het zonnetje schijnt dan heb je met gemak het voorjaarsgevoel

Er zijn – voor ons – genoeg restaurantjes en leuke plekken geopend in de winter. Atzaro Beach is het hele jaar door open en perfect voor een lunch of borrel. La Escollera vind je bij Es Cavallet en is een fijne plek voor een koffie, lunch of borrel. De Cotton Beach club is vaak in het weekend open maar soms ook al eerder in de week. Dit is de perfecte plek voor een lunch of borrel met super uitzicht! De bediening is hier altijd heel fijn, voor ons een vaste prik. Mocht het fris zijn, maar je toch ergens in de avond willen dineren, dit kan b.v. Bij Nagai (sushi en sashimi), bij La Brassa in Ibiza stad of bij Can Bass op de weg van Ibiza naar San José . In Ibiza stad vind je tevens nog andere barretjes en restaurants die open zijn. Ook in Santa Gertrudis zijn er diverse leuke barretjes en restaurants open. Voor ons was Musset Café een perfecte plek voor ontbijt of lunch, dit mede omdat er een speeltuin voor de deur is (handig met kleine kids).

Cotton Beachclub in de winter

Natuurlijk zijn sommige plaatsjes heel verlaten in de winter, maar daar heb je ook weinig te zoeken als je gaat voor lekker eten en drinken. Playa d’en Bossa schijnen wel strandtenten te zijn die in de winter open zijn, maar verder zag dat er – vonden wij- wel heel triest uit in de winter. Veel werd opgeknapt en alle grote clubs zijn natuurlijk nog lang niet open maar zijn allemaal afgeplakt en/of men is druk bezig met voorbereidingen. Wel grappig om Playa D’en Bossa te zien zonder duizenden dronken toeristen 😉

Wij hebben ook heerlijk rond gelopen bij Marina Botafoch. Hier zit ook een Passion Café en deze is (net als het Passion café in Santa Eularia) in de winter geopend. Heerlijk voor een gezonde smoothie en ontbijtje. Zo wil je elke dag wel de dag beginnen!

Smoothies Passion Café

Voordelen op een rijtje:

  • Het eiland is niet zo droog maar juist prachtig mooi groen, maak dan ook zeker wandelingen op het eiland zoals in het Noorden of Oosten van het eiland.
  • Doordat er maar een beperkt aantal restaurants en beachclubs geopend zijn (alsnog genoeg!) beperk je de keuzes en daardoor heb je minder keuzestress.
  • Bekijk het eiland eens in de rust; maak strandwandelingen over Salinas of Es Cavallet in de ochtend vroeg zodat je een grote kans hebt niemand tegen te komen. Wat is het mooi en stil!

Prachtig groen in het Noorden van het eiland

Es Cavallet in de winter

Share: