Als je naar Ibiza gaat is de keuze in accommodaties ontzettend uitgebreid. Alles hangt af van je wensen, budget en samenstelling van je reisgezelschap. Ga je voor low-budget en avontuurlijk, dan is een camping wellicht wat voor jou. Ben je samen met een vriend of vriendin en zoek je een bijzondere accommodatie vaak in het groen? Dan zou ik op zoek gaan naar een leuke B&B.

De meeste vakantiegangers kiezen vaak voor een hotel of een villa. Wat zijn de voor- en nadelen? En wat heeft onze persoonlijke voorkeur?

Hotel:

Voordelen: Vaak nette kamers met een uitgebreid ontbijt; je hoeft geen boodschappen te doen voor het ontbijt. Elke dag wordt je kamer schoongemaakt en slaap je in een nette en frisse kamer. Het geeft vaak een luxe en ontspannen gevoel. Op Ibiza barst het van de mooie en luxe hotels. Bekijk hier alle hotels op Ibiza.

Nadelen: Vaak prijzig, soms geluidsoverlast (hangt van de locatie en van het hotel af), vaak zijn het grote hotels en daardoor minder sfeervol. Geen unieke plekjes maar vaak gelegen op toeristische plekken. Deze nadelen gelden zeker niet voor alle hotels maar vooral voor de grotere hotels op populaire plekken.

 

[bdotcom_bm bannerid=”8608″]

Villa:

Voordelen: De meeste villa’s liggen op de mooiste plekjes. Je hebt weinig overlast van buren omdat de meeste huizen een stuk uit elkaar liggen. Een eigen privé villa feestje geven? Geen probleem! Daarnaast heb je altijd een eigen keuken dus je hoeft niet elke dag uit eten. Ook heb je hier een relaxte tuin waar je urenlang kunt vertoeven (vaak met relaxte lounge plekken erbij) en de meeste villa’s beschikken tevens over een zwembad. Alles privé dus geen last van andere toeristen.

Nadelen: Je moet je eigen zooi opruimen 😉 niemand die je bed dekt, maar of dat echt een nadeel is? Ook moet je zelf voor je ontbijt zorgen, maar je zit daardoor niet vast aan vaste tijden. Daarnaast is het met een kleiner gezelschap (een gezin met twee kinderen) lastiger om een betaalbaar huis/villa te vinden. De prijzen worden vaak aantrekkelijker vanaf 4 volwassenen of meer.

Onze voorkeur? Als je met een groep vrienden gaat of familie: huur een villa! Je kunt eerst schrikken van de weekprijzen (vaak vanaf € 3.000,- maar kan makkelijk oplopen tot € 7.000,- voor een strakke villa voor tien personen). Als je de prijs deelt door het aantal personen met wie je naar Ibiza gaat valt het vaak mee en is het vaak goedkoper dan een week lang in een hotel verblijven.

Wat is jouw favoriete accommodatie op Ibiza?

Share: