Als je naar Ibiza gaat is de keuze in accommodaties ontzettend uitgebreid. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Alles hangt af van je persoonlijke wensen, budget en samenstelling van je reisgezelschap. Ga je voor low-budget en avontuurlijk, dan is een camping wellicht wat voor jou. Ben je samen met een vriend of vriendin en zoek je een bijzondere accommodatie vaak in het groen? Dan zou ik op zoek gaan naar een leuke B&B.

De meeste vakantiegangers kiezen echter vaak voor een hotel of een villa. Wij zelf combineren vaak beide accommodaties: eerst een paar dagen in een fijn hotel en aansluitend met vrienden een weekje in een villa. The best of two worlds.

Wat zijn de voor- en nadelen? Ik deel graag mijn persoonlijke ervaringen. 

Hotel op Ibiza

Voordelen: Vaak nette kamers met een uitgebreid ontbijt; je hoeft geen boodschappen te doen voor het ontbijt. Elke dag wordt je kamer schoongemaakt en slaap je in een nette en frisse kamer. Het geeft vaak een luxe en ontspannen gevoel. Op Ibiza barst het van de mooie en luxe hotels. Bekijk hier alle hotels op Ibiza. Daarnaast hoef je bij vertrek niet alles zelf af te wassen of op te ruimen.

Nadelen: Vaak prijzig, soms geluidsoverlast (hangt van de locatie en van het hotel af), vaak zijn het grote hotels en daardoor minder sfeervol.  Geen unieke plekjes maar vaak gelegen op drukke toeristische plekken. Dit geldt niet voor alle hotels: Bij kleinschalige boutique hotels zit je vaak op een veel rustigere locatie. Een ander nadeel ervaar je als je in een hotel slaapt met kleine kinderen; je kunt dan (meestal) niet lekker buiten zitten of aan tafel als de kids slapen.

Villa op Ibiza

Voordelen: De meeste villa’s liggen op de mooiste plekjes. Je hebt weinig overlast van buren omdat de meeste huizen een stuk uit elkaar liggen. Een eigen privé villa feestje geven? Geen probleem! Daarnaast heb je altijd een eigen keuken dus je hoeft niet elke dag uit eten. Ook heb je hier een relaxte tuin waar je urenlang kunt vertoeven (vaak met relaxte lounge plekken erbij) en de meeste villa’s beschikken tevens over een zwembad. Alles heerlijk privé, dus geen last van andere toeristen.

Nadelen: Je moet je eigen zooi opruimen 😉 en vooral bij de uitcheck ben je soms wel even bezig om alles aan kant te krijgen (lees: alle wijnflessen naar de glasbak, afwas doen, bedden afhalen). Ook moet je zelf voor je ontbijt zorgen, maar je zit daardoor niet vast aan vaste tijden. Daarnaast is het met een kleiner gezelschap (een gezin met twee kinderen) lastiger om een betaalbaar huis/villa te vinden. De prijzen worden vaak aantrekkelijker vanaf 4 volwassenen of meer.

Mijn tip: allebei!

Mijn voorkeur had ik al even laten doorschemeren.. Als je met een groep vrienden gaat of familie: huur een villa! Sommige mensen schrikken in eerste instantie van de prijzen van een villa (vaak vanaf € 3.000,- per week), maar als je de prijs deelt met je vrienden valt het vaak écht mee! Hier vind je een aantal van mijn persoonlijke villa’s. 

Maar wil je ook een paar dagen genieten van luxe en comfort? Of ga je slechts alleen met je partner of vriend(in)? Kies dan een fijn hotel uit en laat je lekker verwennen. 

Wat is jouw favoriete accommodatie op Ibiza?

Share: