Hoewel Ibiza slechts 38 km bij 21 km is, is er een eindeloze hoeveelheid aan fantastische wandelroutes te ontdekken voor iedereen die van wandelen houdt; of je nou in topconditie bent of niet. Of je nou houdt van de ruige kustlijn of om de vele landelijke routes op het eiland te verkennen: Ibiza heeft het allemaal. In deze blog heb ik een aantal wandelroutes op een rijtje gezet.

San Antonio naar Cala Salada. Afstand 12.3 km. Geschatte wandeltijd: 3 tot 3,5 uur
Deze adembenemende route begint in het hart van San Antonio en biedt een kans om de schoonheid van het gebied kustlijn te ervaren. Begin in het centrum van de stad, en loop vervolgens over Cala Moro waar je wordt beloond met uitzicht over de baai van Portmany en een glimp van het mysterieuze Sa Collinera Island. De route langs het ruige kustpad zorgt in zulke mooie baaien als Cala Gracio en Cala Gracioneta voor perfecte plaatjes! Bewonder de macht van de natuur op de prachtige plek Punta Galera, plaatselijk bekend als Flat Rocks, waar door de eeuwen heen, de golven en elementen spectaculaire vlakke richels hebben gevormd in de rotsformaties. Wanneer je je eindbestemming bereikt; de prachtige baai van Cala Salada, zul je versteld staan van de natuurlijke schoonheid. Geniet!

Sa Talaia. Afstand 14 km. Geschatte wandeltijd – 4,5 tot 5 uur
De hoogste geografische punt van het eiland, Sa Talaia ligt net buiten het slaperige dorpje San Josep. De indrukwekkende bergen bieden een adembenemend panoramisch uitzicht over het eiland. Toegankelijk via een duidelijk gemarkeerd wandelpad dat begint vanaf de kerk in het dorp zelf. Het is een vrij steile klim, dus een goede conditie is vereist! Wanneer je 475 meter boven de zeespiegel staat kun je op een heldere dag het vasteland van Spanje zien. Vergeet zeker je camera niet, wat dit is zeker een van de beste uitkijkpunten van het eiland.

Cala Gracioneta
Reizen algemeen

San Mateu naar Torres D’en Lluc
Ga naar het Noorden om een van de mooiste routes van het eiland te ontdekken. Vanaf de kerk in het hart van het dorpje San Mateu, neemt de wandeling je mee door een betoverende selectie van bos en paden langs de kust. Niet zo’n zware klim als de eerder genoemde Sa Talaia, deze is geschikt voor wandelaars van alle leeftijden. Je bereikt de top in het prachtige Torres D’en Lluc; ruïnes van oude torens met uitzicht op de zee. Deze ruines zijn algemeen erkend als een van de oudste gebouwen op het eiland. Dit is een ideale wandeling voor diegenen die meer willen weten over de rijke geschiedenis van Ibiza.

Zoals je kunt zien, Ibiza is niet alleen een eiland waar je heen moet gaan voor de clubs en grote feesten, maar het is ook een geweldige plek om te verblijven om te ontspannen en van de natuur te genieten. Klaar voor een mooie wandeling? Boek een verblijf in Ibiza Summer Villas en maak je klaar voor je onvergetelijke trip naar Ibiza. Verblijf je liever in een mooi hotel op Ibiza? Bekijk hier alle hotels. Succes met wat leuks vinden 🙂

Meer informatie, kaarten en richtlijnen over al deze prachtige wandelroutes kun je hier vinden.

Share: