Playa S’Estanyol

Dit kleine strand vind je zo’n 10 minuten van Ibiza stad; je vindt Playa S’Estanyol ten Oosten van Talamanca.

Dit strand is omgeven door rotsen en bomen. Het is een wat rustiger strand dan andere populaire stranden; de perfecte plek om lekker te relaxen, een boekje te lezen of te snorkelen. Het is een mooi strandje met een rustige zee. Het strand is minder geschikt voor jonge kinderen en is niet te bereiken per bus, wel per auto. De weg er naar toe is een onverhard weggetje, maar de weg er naar toe is het zeker waard. Er zijn genoeg parkeermogelijkheden.

Op Playa S’Estanyol vind je ook een sfeervol restaurant genaamd. Hier kun je terecht voor een tapasgerechtje, salade of paella. Dit is een mooie chill-out locatie waar je overdag lekker kunt lunchen en afkoelen in de schaduw; en in de avond sfeervol kunt  genieten van een koud glaasje rosé.

Tip: Het beste tijdstip om naar dit strand te gaan is in de namiddag. Op dit strand heb je namelijk weinig schaduwmogelijkheden, wees hier dus op voorbereid. Ben je er toch eerder? Zoek dan een beschut plekje op / tegen de rotsen aan en geniet van het uitzicht..